Ekonomi

İktidardan yeni seçim güzellemesi Otomobil kampanyası olabilir

İktidardan yeni seçim güzellemesi Otomobil kampanyası olabilir

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kısa bir süre kala, seçim kaybetmemek adına vatandaşlara yönelik tüm imkanları hayata geçirmeye çalışan iktidar cephesinde yeni seçim hazırlıkları olduğu ifade ediliyor

ÖTV indirimi veya ilk kez araç sahibi olacaklar için uygun taksitle otomobil almayı ‘kolaylaştıracak’ projelerin gündeme gelebileceği belirtiliyor

20 yıllık iktidarının en kritik seçimlerine hazırlanan AKP, 2023 seçimlerine dönük yeni hamleleri devreye sokmaya planlıyor.

BBC Türkçe‘den Ayşe Sayın’ın haberine göre, kira ve konut fiyatlarındaki rekor yükseliş üzerine “Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi” diye duyurulan Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından gerçekleştirilecek projeyle gündeme gelen parti yönetimi, bir yandan “kesenin ağzını” açarken, bir yandan da “yeni ekonomik hamleler”le “kararsızlar” saflarına geçen seçmeni geri kazanma hesabı yapıyor.

Sosyal konut projesinde olduğu gibi ÖTV indirimi veya ilk kez araç sahibi olacaklar için uygun taksitle otomobil almayı kolaylaştıracak projelerin gündeme gelebileceği ifade ediliyor.

Seçim hazırlıklarına hız veren AKP; özellikle hayat pahalılığı nedeniyle partiden uzaklaşan seçmeni kazanmaya dönük stratejiler ve sahada kullanılacak dil üzerinde çalışıyor.

Kulislere yansıyan bilgilere göre AKP, seçim stratejisini “dış politikada zafer, ekonomide iyileşme” ve “6’lı masayı yıpratma” stratejisi üzerine kuruyor.

Öte yandan, aktarılan kulis bilgilerine göre, AKP’nin seçimden önce atabileceği adımlar arasında, “yeni doğalgaz müjdesi” ve ilk yerli otomobil TOGG’un üretimine başlaması gösteriliyor.

TOGG’u üretecek fabrikanın 29 Ekim’deki açılışının da görkemli bir törenle yapılması planlanıyor.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica