Mecit Ünal

İmamoğlu AKP’nin beynini aldı da kadroları nereye gidecek

İmamoğlu AKP’nin beynini aldı da kadroları nereye gidecek … “Eğer ders almadılarsa yine AKP ile yatarlar, AKP ile kalkarlar ve bir arpa boyu yol alamazlar. Ama inanıyorum ki, alttan gelen bilgi ile donanmış gençlik o zavallı soytarıları tarihin çöplüğüne süpürecektir.” yorum/haber

İmamoğlu AKP’nin beynini aldı da kadroları nereye gidecek

31 Mart seçimlerinde İstanbul’un galibi Ekrem İmamoğlu, hile ile yenilenen seçimlerde adeta ezdi geçti. Ve yol yordam bilmeyenlere iyi de bir ders verdi. Ama hainlik bitmedi… AA saat 20.12’de 99,4’te yine eski yolunu izleyerek verileri dondurdu. Fark: 777.581, İmamoğlu: 54.03, Yıldırım: 45.09’da dondu. Oysa aynı saatte ANKA verileri yüzde 81 sandıkta Fark: 792.884, İmamoğlu: 54.33, Yıldırım: 44.76’ydı. Daha sonra ANKA verileri devam etti ve Fark: 806.415, İmamoğlu: 54.21, Yıldırım: 44.99 olarak tamamladı. Anlaşılan o ki, AA aradaki farkın sürekli artmasından rahatsız oldu. Neyse biz gündeme dönelim.

Seçimleri AKP’nin kendi kurduğu kumpaslarla iptal ettirdikten sonra, ülke genelinde ağzı olan tüm müptezeller konuştu. Bu seçim sonucu da o boş insan müsveddelerine verilen en doğru cevap olmuştur.

Yıllardır seçmenin zayıf tarafı olan ‘dini duygularını’ sömürerek iktidarını sürdürenlerin şımarıklığına son veren 31 Mart seçimleri, geride kalan seçimlerin nasıl kazanıldığını çok net göstermiştir diye düşünüyorum.

“aklı yüz karış havada olan paralı züppelere anlatamadık”

İlk kez bu seçimlerde ‘mezarlık seçmenleri’ ağırlıklı olarak oy veremediler. İlk kez muhalefet partileri yüzde yüz olarak sandıklara sahip çıktı. Demek ki sandığına sahip çıktığın zaman seçimleri kazanabiliyorsun. Yıllardır anamuhalefetin görmediği ve kör olduğu olay budur. Popülizmin bir yere kadar etkisinin olacağını bu aklı yüz karış havada olan paralı züppelere anlatamadık. Ama onlarda bu seçimden bir şeyler öğrenmişlerdir. Eğer ders almadılarsa yine AKP ile yatarlar, AKP ile kalkarlar ve bir arpa boyu yol alamazlar. Ama inanıyorum ki, alttan gelen bilgi ile donanmış gençlik o zavallı soytarıları tarihin çöplüğüne süpürecektir.

Evet, seçimler bitti ve İstanbul seçimleriyle nokta koyuldu. Şimdi gözler bütünüyle AKP’nin İstanbul ‘rant’ını yöneten ve dağıtan kadrolarının nerelerde korunacağına çevrildi.

Konu bu olunca ilk akla gelen il Kocaeli oluyor. Tahir hocanın göreve başladığından bu yana köşe taşlarında değişiklik yapmayarak, beklemede tutması da buna işaret ediyor diye düşünmeden edemiyorum.

Hemen akla şu sorular geliyor:

-İstanbul da açığa çıkacak olan AKP kadrolarından Kocaeli Büyükşehir kadrolarına geçiş olacak mı?
-Bugüne kadar, daha önce ifade ettiği değişiklikleri yapmamasının nedeni İstanbul seçimleri miydi?
Tahir hoca AKP genel merkezinin taleplerini halkın taleplerinin önüne alır mı?
Kocaeli Büyükşehir de Liyakat mi, sadakat mi egemen olacak?
Tahir hoca böyle bir duruma izin verecek mi?

Tahir hocanın önünde ki seçenek, ülkem ve partim seçeneğinin ta kendisidir. Bakalım hocanın tercihini yaşayarak göreceğiz.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica