Siyaset

İmamoğlu: ‘İzmit Belediyesi ile birlikte çok güzel işler yapacağız’

İmamoğlu: ‘İzmit Belediyesi ile birlikte çok güzel işler yapacağız’İmamoğlu; “Bu şehirler, bu ülke böyle yöneticiler istiyor. Kavga eden, bağıran, parmak sallayan yöneticiler istemiyor” dedi. detaylar haberimizde…

İmamoğlu: ‘İzmit Belediyesi ile birlikte çok güzel işler yapacağız’

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu; “20 yıl geçti ve hala ne yazık ki depremi büyük bir tehdit olarak görüyoruz. Buna İstanbul’da dahildir. Burada hemen yanımızdaki İzmit Belediyesi ile göreceksiniz birlikte çok güzel işler yapacağız. Çünkü bu iş milli bir meseledir ve bunu hep birlikte çözeceğiz” dedi

CHP ve İyi Parti tam kadro alandaydı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 31 Mart Yerel Seçimleri sonrası ilimize ilk kez geldi. İmamoğlu ile birlikte Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’da ziyarette yer aldı. İzmit Belediyesi önünde Ekrem İmamoğlu’nu karşılayan Fatma Kaplan Hürriyet’in yanında CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, İyi Parti İl Başkanı Şanbaz Yıldız, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya, CHP İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar, İyi Parti İzmit İlçe Başkanı Pelin Coştur Filiz, İzmit Belediyesi eski Başkanları Erol Köse, Sefa Sirmen, Hikmet Erenkaya, İzmit Belediyesi meclis üyeleri ve parti yöneticileri yer aldı.

“Ekrem başkan söz verdi ve şimdi de sözünü tuttu”

Fatma Kaplan Hürriyet konuşmasında; “Kıymetli başkanlarımız bizi ziyarete geldi ayaklarına sağlık. Ekrem başkanımız büyüğümüzdür. Seçim sonrası bize söz verdi İzmit’e geleceğim diye ve sözünü tuttu. Her iki başkanımıza da çok teşekkür ediyorum” sözlerini kullandı. Ardından Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’da kürsüye gelerek kalabalığı selamladı.

“Yönetici önce adil olacak”

Kürsüye gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu şunları söyledi: “Sevgili İzmit halkı hepinize buraya geldiğiniz için teşekkür ediyorum. Bugün Melen’e gittik ve oradan da Bolu ve Kocaeli’ye uğramamız iyi olur diye düşündük. Madem buraya geldik birkaç konuya değinelim. Türkiye bütün her yerinde artık farklı bir yönetici kimliği arzu ediyor. Birincisi adil olacak, ikincisi o şehrin bütün nimetlerini, insanlarına eşit bir biçimde dağıtacak. Adamcılık, partizanlık yapmayacak.

“Halkımız parmak sallayan yöneticiler istemiyor”

Bu millet partizanlıktan usandı. Yönetici güler yüzlü olacak. İnsanlara selam verdiğinde onlara bir mutluluk katacak. Çocukların yüzüne güler yüz yansıyacak. Gençlere enerji verecek. Yönetici sevgi ve saygıyı şehrin her tarafına ulaştıracak. Vatandaşın baş tacı olduğunu her anında hissettirecek. Şehrin her noktasını katılımcılıkla yöneterek demokrasiyi her tarafında yaygınlaştıracak. Bu şehirler, bu ülke böyle yöneticiler istiyor. Kavga eden, bağıran, parmak sallayan yöneticiler istemiyor.

“Onlar Suriye’deki toprak altındaki petrole bakıyorlar”

Bizler bu anlayışın mutlaka temsilcileri olacağız. Olmak zorundayız… Çünkü olmayanı bu millet ayıklar. Olmayanı bu millet gönderir. Bu işin partisi yok. Bakın biz şuanda zor günler yaşıyoruz. Sıkıntılı konularla baş başayız. Terörle uğraşıyoruz. Biz silahlı kuvvetlerimizin yanındayız. O can Mehmetçiğimizin yanındayız. Allah korusun onları. Ancak her yerde söyledim söyleyeceğim. O süreçteki politikalarda kaygılıyım. Orada bir kaosu yönetiyorlar. Çünkü onlar Suriye’deki toprak altındaki petrole bakıyorlar ama üstündeki insanları düşünmüyorlar.

“Haydarpaşa’yı, Sirkeci’yi habersiz bir şekilde ihaleye çıkarttılar”

Dileğim temennim barış ve huzurdur. O topraklarda barışın oluşumunu inşallah hep birlikte yaşayalım. Bir yandan bu hususlar devam ederken biz de işimizi yapacağız. Şehirlerimize sahip çıkacak, yanlış giden işlere dur diyeceğiz. Bakın yanlış bir şeyi Bolu’da anlattım burada da anlatacağım. Devletin ticari fonksiyon içermeyen bir malını, bir değerini, Haydarpaşa’yı, Sirkeci’yi habersiz bir şekilde ihaleye çıkartıp bizi men edip, şaibe yaratarak bir ülkenin kamunun malını, daha düne kadar belediye de 3 bin TL ile çalışan bir kişiye bu kamu mallarını emanet etmek istediler. Biz bunların karşısındayız.

“Bu güzel kent 20 yıl önce büyük bir depremle sınandı”

Öyle yanlışlara göz yumma dönemi bitmiştir. Mücadele edeceğiz. Öyle yok bu milletin malını çar çur etmek. O bakımdan biz istiyoruz ki bu tür yanlışlar bu tür kural dinlemeyen anlayışlar yok olsun bitsin. Bunu hep birlikte başaracağız. Bugün Kocaeli’de, İzmit’teyiz. Bu güzel kent 20 yıl önce büyük bir depremle sınandı. Bende bu şehre geldim. Başsağlığı dilemeye geldim. O dönem yöneticilerimiz, insanlarımız büyük mücadeleler verdi. Fakat 20 yıl geçti ve hala ne yazık ki depremi büyük bir tehdit olarak görüyoruz. Buna İstanbul’da dahildir.

“Hadi gelin bu işi benim partimle çözelim denmez!”

Burada hemen yanımızdaki İzmit Belediyesi ile göreceksiniz birlikte çok güzel işler yapacağız. Çünkü bu iş milli bir meseledir ve bunu hep birlikte çözeceğiz. Birileri bu meselelere siyasi olarak bakıyor olabilir. Biz bunları sadece siyasi olarak değil milli bir mesele olarak görüyoruz. Bunlar siyasete karıştırılamaz. Hadi gelin bu işi benim partimle çözelim denmez!. Partiler araçtır. Ben CHP’nin has bir evladıyım. Burada siyasete başladım ve her zaman partime layık bir hizmet vermek isterim… fakat partiler araçtır, amaç devletine milletine hizmet vermektir.

“Atatürk’ü unutmamamız gerekiyor”

Bir partinin adamına kendini adamak yanlıştır, gaflettir. Biz bunu yapmayacağız. Biz demokrasiye, özgürlüğe, cumhuriyete sahip çıkacağız. Bakın 29 Ekim’e çok az bir zaman kaldı. Cumhuriyet Bayramı’mızın 100’üncü yılına çok az kaldı. Bu millet cumhuriyeti kolay kazanmadı. Çok şehidimiz gazimiz oldu. Her birisinin büyük emeklerine layık olmamız gerekiyor. Bir borcumuz var. Bu güzel memleketin cumhuriyet ve demokrasiye kavuşmasını sağlayan Mustafa Kemal Atatürk’ü unutmamamız gerekiyor.

“Elimden gelen her şeyi yapacağım”

Buradan şimdiden hepinizin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum. İnşallah tüm illerimizde güzel işlere imza atarız, çocuklarımız, gençlerimiz bu enerjiyle bu ülkeye, bu insana değer vererek çalışır. Bu duygularla siz İstanbul’a baktığınızda bu arkadaşı görmüştük ve bizi inandığımız için mahcup etmedi demeniz için her şeyi yapacağım ve elimden gelen her şeyi yapacağıma da söz veriyorum.”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica