Genel

İmamoğlu’dan İzmit’e kentsel dönüşüm sinyali

İmamoğlu’dan İzmit’e kentsel dönüşüm sinyali … İmamoğlu, “İstanbul’un en hızlı şekilde dönüşmesine katkı sunacağız. İstanbul’da birinci odaklanacağımız konu dönüşümü hızlandırmak. İzmit’te de hedefimiz kentsel dönüşüm” dedi. detaylar haberimizde…

İmamoğlu’dan İzmit’e kentsel dönüşüm sinyali

İBB ile İzmit Belediyesi ortaklığında yapılacak depreme dayanıklı sosyal konut projesi için İzmit’e gelen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu İzmit’te kentsel dönüşüm sinyali verdi. İmamoğlu, “İstanbul’un en hızlı şekilde dönüşmesine katkı sunacağız. İstanbul’da birinci odaklanacağımız konu dönüşümü hızlandırmak. İzmit’te de hedefimiz kentsel dönüşüm” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki KİPTAŞ ile İzmit Belediyesi ortaklığında İzmit’te yapılacak olan Depreme Dayanıklı Sosyal Konut Projesi tanıtım toplantısı bugün BELSA Plazada bulunan İzmit Belediyesi Meclis toplantı salonunda yapıldı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in katılımı ile yapılan toplantıya KİPTAŞ Müdürü Ali Kurt, İyi Parti İl Başkanı Şanbaz Yıldız, CHP İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar, İyi Parti İzmit İlçe Başkanı Pelin Filiz Coştur, Belediye Başkan Yardımcıları ve meclis üyeleri katıldı.

“26-30 ARALIK TARİHLERİNDE TEMEL ATILACAK”

Projenin başlangıç süreci ile ilgili tanıtım filminin izlenmesinin ardından KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt projenin detayları ile ilgili sunum yaptı. Kurt konuşmasında, “Sayın Fatma hanımın bizi yönlendirmesi ile çok kısa sürede çok önemli bir yol aldık. Butik bir proje yapacağız. İzmit için önemli bir başlangıç olduğuna inandığımız bir proje. Tasarıma odaklı bir sosyal konut. 143 konuttan oluşan bir proje. Anket yaptık anketimize 10 bin kişilik bir katılım oldu. Anket sonuçlarına göre 26-30 Aralık tarihleri arasında projemizin hem tanıtımını hem temel atmasını yapacağız. Yaklaşık 40 milyon liralık bir yatırım. Ruhsatımızı bugün aldık. Projeden Kocaeli’de ikamet eden ve evi olmayan kişiler ev alabilecek. Projenin İzmit için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“46 BAŞLIKTA ÇALIŞIYORUZ”

Ardından İmamoğlu ile birlikte divana geçen Fatma Kaplan Hürriyet konuşmasında, “İstanbul gibi bir belediye ile iyilik yapmak bizim için çok önemli. Sayın başkanımız 2 kere İstanbul Belediye Başkanı seçildi. İkinci seçimden sonra ziyaretimizde İzmit’e geleceğim dedi. Kendinin burada anıları var. Muhakkak geleceğim demişti… geldi. Bir yıl önce çok güzel işler yapacağız diye söz vermişti ve sözünü tuttu. Bizi bizden daha çok düşünür şekilde birlikte çalışmaya başladık. Başkanımız bizim için zaman ayırdı. Yaklaşık 46 başlık belirledik. İBB ile beraber 46 başlıkta çalışıyoruz. Bugün sadece bir tanesini açıkladık. Bu başlıklar ile ilgili birimlerimiz çok sık bir araya geldi. Bizim için kafa yordular. 46 başlığımızın birçoğu proje olarak ete kemiğe bürünmüş durumda” dedi.

PROJENİN İSMİNİ AÇIKLADI

Bugün sayın başkanımız araziyi görmek istedi diyerek sözlerine devam eden Hürriyet, “Çok kısa sürede araziyi buldular. Satın aldılar. Şimdi projeyi üretme aşamasında. Projenin büyük bir kısmı hazırlanmış durumda. Azar azar paylaşacağız. Aralık sonuna ilk kazmayı vurup lansmanını yapacağız. Proje ile ilgili 2 detay vermek istiyorum Projemizin ismi KİPTAŞ İzmit Çınar Evler olacak. Bu projede dezavantajlı gruplar için ayrıntılar olacak. Sağlıkçılar pandemi döneminde çok yoruldu. Sağlıkçılarımıza belli bir kontenjan verilecek” ifadelerini kullandı.

“BİZE ABİLİK YAPTI”

İmamoğlu’na teşekkür ederek konuşmasını sürdüren Hürriyet, “Bizim için önemli bir abilik yaptı. Kocaelililere büyük iyilik. Hizmetin siyaseti ve partisi olmaz. Hangi görüşte olursa olsun her belediye ile çalışmaya hazır İBB. Yıllar sonra burada bu dayanışmayı göstermenin kentliye faydası olacak. Bundan sonraki sosyal konut projelerinde vizyon geliştirmek için bir başlangıç olacak. Bizim için bir deneme projesi olacak. Sözünün tutuğu için teşekkür ediyorum. İyi ki geldiniz iyi ki varsınız” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

“KAPIMIZ HER BELEDİYEYE AÇIK”

Hürriyet’in ardından konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu İzmit’te olmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek başladığı konuşmasında, “Ben de İzmit’te olmaktan çok mutluyum. Beraber iş üretmenin onurunu yaşıyorum. İstanbul her yönü ile Türkiye’nin motivasyonudur. İyi şeyleri büyütmenin ülkemize faydası vardır. Hangi bilgi ve birikime sahip isek bunu paylaşmayı kendimize görev bildik. Marmara’nın her köşesi İstanbul’un bir halkası olmak zorunda. Bu dayanışma İstanbul için bir ihtiyaç. Bunun kahramanı Fatma Hanımdır. Kendinin enerjisi bizim de çok hızlı hareket etmemize vesile oldu. Örnek bir yolculuk yaptı arkadaşlarımız ile beraber. KİPTAŞ’ın sosyal konut projesinin detayları paylaşıldı. Çok fazla başlığımız var. Lütfen bizi takip etmeye devam etsin İzmitli dostlarımız. Günün sonunda İstanbul’un kapısı hangi siyasi partiye ait olursa olsun her belediyeye açıktır. Belki birilerinin aklında bugünün alışkanlığı olan partizanlık olabilir. Bizim zerre kadar partizanlık ile bağımız yoktur. Partimiz vardır ama biz Türkiye’nin bir kentiyiz” dedi

“İZMİTTE KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARI”

Kocaeli’de sporculuk geçmişini olduğunu ifade eden İmamoğlu, “Hem İsmetpaşa’da da hem de toprak sahalarda geçmişim oldu. Babamla ikimiz Kerpe aşığıyız. Uzun yıllar yazlıkçı olduk. Gölcük depreminde burada birkaç gün geçirmiş bir vatandaşım. Uzun yıllar sağlıklı kentsel dönüşümler yapılamadı. Anılarımızın da verdiği zorunluluk ile dönüşümle ilgili çalışmalar yaparız. Tekrar hayırlı olsun. İnşallah aralık ayında hedefe temel atacağız. Proje tamamlandığında Fatma Hanım ile birlikte komşularımızın kahvesini içeriz” dedi

“İZMİT’TE DE HEDEFİMİZ KENTSEL DÖNÜŞÜM “

Projenin çağdaş konut anlayışına sahip evler olacağını ifade eden İmamoğlu, “Çevreye duyarlı tasarım gücü yüksek kenti zenginleştiren bir proje olacak. İnsanlar bu evlerde yaşamalıyım diyecek. Bu anlattıklarım KİPTAŞ’ın yeni dönemlerindeki yapılara yansıyacak. Depreme dayanıklı olacak. Çok hızlı olacak. Ben aceleciyim. Benden daha aceleci İzmitli çıkamaz. Elimizden ne gelirse yapacağız. KİPTAŞ uzun yılların kurumu. Uzun yıllardır İstanbul’a hizmet eden bir kurum. Biz yeni dönemde temel çalışmalara odaklandık. İstanbul’un en hızlı şekilde dönüşmesine katkı sunacağız. İstanbul’da birinci odaklanacağımız konu dönüşümü hızlandırmak. Hem finansmanı içeren hem de vatandaşı rahatlatan müteahhitleri de içine katarak bir kentsel dönüşüm yapacağız. İzmit’te de hedefimiz kentsel dönüşüm. Belki bu model diğer belediyelerin de önünü açacak” şeklinde konuştu

KANAL İSTANBUL’UN SONU GELDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugün yaptığı kanal İstanbul açılaması ile ilgili konuşan İmamoğlu, “Açıklamayı yolda okudum. Sadece son tanımı doğru. Kanal İstanbul’un sonu gelmiştir. Çünkü yapılmayacaktır. Dünyanın itibarlı yapı firmaları ve finans kuruluşları açısından da sonu gelmiştir. Proje olarak sonunun gelmesini istiyoruz. İstanbul’un geleceği kurtulsun diye” dedi.

ALİ GÜNEY’E CEVAP

AKP İzmit İlçe Başkanı Ali Güney’in proje ile ilgili İmamoğlu’nun gönlünü yapmak için şeklindeki açıklamalara da cevap veren İmamoğlu; “Benim gönlümün olması için İzmit’te 150 konut yapılıyorsa çok iyi. Keşke her ay gönlüm gelse. Bence AK Partili arkadaşlarımız da sevinçten ne diyeceğini şaşırmış. İnşallah bol bol gönlümüz olur” dedi. Asgari ücret şartlarında çalışan kişilerin konuttan faydalanabilecek mi sorusuna ise İmamoğlu, “Taksit rakamlarında asgari ücrete dayalı bir taksitlendirme yapılması için arkadaşlarımızla çalışıyoruz. Lansmanda umarım buna sadık kalarak açıklayacağız” dedi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica