Siyaset

İmamoğlu’dan Saraçhane daveti: 16.00’da buluşalım

İmamoğlu’dan Saraçhane daveti: 16.00’da buluşalım

Altılı Masa liderlerinin yarın belediyeyi ziyaret edeceğini açıklayan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Sizleri bugün saat 16.00’da, Saraçhane’de, birliğe ve dayanışmaya davet ediyorum” dedi – akarhaber

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, Yüksek Seçim Kurulu üyelerine hakaret ettiği suçlamasıyla 2 yıl 7 ay hapis cezası verildi. Mahkeme, İmamoğlu’nun “Belli hakları kullanmaktan yoksun bırakılması”na da hükmetti. Karar kesinleşirse İmamoğlu, ‘siyasi yasaklı’ olacak ve belediye başkanlığı görevinden alınacak.

Twitter hesabından açıklama yapan Ekrem İmamoğlu, güçlendirilmiş parlamenter sistem çalışması yürüten parti liderleri İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dayanışma için bugün belediye binasına geleceğini belirtti.

İmamoğlu, “Millet, iradesine liderleriyle sahip çıkıyor. Sayın Kılıçdaroğlu, Sayın Akşener, Sayın Karamollaoğlu, Sayın Babacan, Sayın Davutoğlu ve Sayın Uysal’la buluşmak üzere sizleri (bugün) saat 16.00’da, Saraçhane’de, birliğe ve dayanışmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Liderlerin Saraçhane’deki belediye binası önünde olacağı belirtilen İBB açıklamasında, şu ifadelere yer verildi:

“Millet, iradesine liderleriyle sahip çıkıyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na destek için Saraçhane’de bir araya geliyor. 6 Masa liderlerinin birlik ve dayanışma çağrısını ilginize sunarız.”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica