İGF

İmamoğlu’dan şehir dışı izinlere ‘parti terbiyesi’ yorumu

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Mecidiyeköy Meydanı incelemesinin ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Başkan İmamoğlu, şehir dışı ziyaretleri ile ilgili Genel Başkan Kılıçdaroğlu’ndan izin aldığını “parti terbiyesi” olarak doğruladı.

İSTANBUL (İGFA) – İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na, dışına yaptığı ziyaretlerin Cumhurbaşkanı adaylığı çalışması olarak yorumlanması ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Ziyaretler için benden izin aldı” açıklaması soruldu.

“Genel Başkan’ımızdan  izin aldığım ve ona bilgi verdiğim doğrudur” diyen Başkan İmamoğlu, “Bizim parti terbiyemiz böyle. Genel Başkan’ımızla da başından beri, İlçe Başkanı olduğum günlerden beri, yaklaşık 11  yıldır kurumsal ahlaka uygun olduğu kadar da organik bir ilişkimiz var. Buna gıpta ettiklerini, kıskandıklarını anlıyorum. Ama bu duygu ve bu ilişki bizi bugünlere getirdi. Dolayısıyla ben bundan çok mutluyum, çok gururluyum” dedi.

Gümüşhane ve Elazığ’a yaptığı ziyaretleri, okul yaptırmak üzere gerçekleştirdiğini belirten Başkan İmamoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, “Gözümüzden kaçtığı sanılmasın; sipariş bir plan senaryo devrededir. Görev sahası İstanbul’la sınırlı bu belediye başkanının il il, ilçe ilçe gezmekteki amacı nedir? Varmak istediği yer neresidir, neyin hazırlığı içindedir” sözlerini de isim vermeden yanıtladı.

“GENEL BAŞKAN’IMIZLA DİYALOGUMUZ GÜÇLENEREK DEVAM EDECEKTİR”

“Bazı siyasiler yorum yaparken çok dikkatli olsunlar” diyen Başkan İmamoğlu, şunları söyledi:

“Beni eleştiren bazı siyasi partiler var. Görüyorum, duyuyorum. Benim de kurumuma, İstanbulluya hizmet etmiş bir insan adına Gümüşhane’de bir okul yaptırıyorum. Ve o kişi (COVID-19 nedeniyle yaşamını yitiren İBB şirketi İSTAÇ’ın eski Genel Müdürü Mustafa Canlı) üç dönem MHP adına Gümüşhane Belediye Başkanlığı yaptı. Gümüşhane’de, MHP adına belediye başkanlığı yapmış, İBB’ye de 1,5 sene hizmet yapmış bir insanın adına, manevi bir hizmeti yaptıktan sonra benim oraya niye gittiğimi sorgulayacağına, bana bir tebrik telefonu açsaydı kıymetli Genel Başkan; mutlu olurdum. Bu bilgiyi, bu detayı kendilerine ulaştırayım. Bu şekilde daha adaletli düşünmelerini tavsiye ediyorum. Bizim Genel Başkan’ımızla olan diyaloğumuz, irtibatımız güçlenerek devam edecektir.”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica