Ekonomi

İmar rantından haberinizin olmamasının imkanı yoktur

İmar rantından haberinizin olmamasının imkanı yoktur CHP Çayırova ilçe başkanı Kaya; “AKP Kocaeli İl Başkanı Belediye meclis grubunun başkanıdır. Meclisin gündeminde bulunan tüm gündem maddeleri meclis öncesi görüşülür” dedi. İmar rantından haberinizin olmamasının imkanı yoktur detaylar haberimizde…

İmar rantından haberinizin olmamasının imkanı yoktur

Eryarsoy’un halkın aklıyla dalga geçer biçimindeki açıklamalarına Kaya’dan tepki…

CHP Çayırova İlçe Başkanı Selahattin Kaya; Çayırova Belediye Meclisinde gündeme gelen ve AKP içerisinde dahi tartışmalara neden olan imar değişikliği ile ilgili; bazı haber sitelerinde gündeme gelen AKP Kocaeli İl Başkanı Abdullah Eryarsoy’un halkın aklıyla dalga geçer biçimindeki açıklamalarına tepki göstererek yazılı basın açıklaması yaptı.

“Sorumlu İl başkanı ve Büyükşehir belediye başkanıdır”

Kaya; “AKP Kocaeli İl Başkanın hiçbir şeyden haberinin olmaması mümkün değildir. Konu Büyükşehir Belediye meclisinin Temmuz ayında yapılan meclis oturumunda gündeme gelmiş ve 5000 lik plan AKP oyları ile oy çokluğu ile geçmiştir. Daha sonra Çayırova Belediye meclisine gelmiştir. AKP Kocaeli İl Başkanı Belediye meclis grubunun başkanıdır. Meclisin gündeminde bulunan tüm gündem maddeleri meclis öncesi görüşülür. Bu görüşmede AKP Kocaeli İl Başkanı, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı, tüm meclis üyelerinin ve belediye Başkanlarının da katıldığı grup toplantısında madde madde görüşülerek, önce grup toplantısında karara bağlanır. Bu imar değişikliği de önce AKP grup toplantısında kabul edilmiş. Sonrasında Büyükşehir Belediyesi meclisten geçmiştir. İl Başkanı bu açıklama ile yaşanan imar rantı ile ilgili bilgisinin olmadığı algısını yaratmaya çalışması doğru değildir. Şevki Demirci ile birlikte AKP Kocaeli İl Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkanı da sorumludur” dedi.

“Askı süresinde yapılan itirazları kabul ederek yanımızda yerinizi alabilirsiniz”

AKP Kocaeli İl Başkanına çağrı yapan CHP Çayırova İlçe Başkanı Kaya; “Belediye Meclisinden geçen ve vicdanları rahatsız eden, yaptığı açıklama ile rahatsızlığını ifade eden Sayın il başkanı yanlıştan dönmek elinizde. Meclisten geçen bu karar 26.10.2018 tarihine kadar askıda, askı süresinde yapılan itirazları kabul ederek yanımızda yerinizi alabilirsiniz. Yani CHP Çayırova Meclis grubunun ve yurttaşlarımızın itirazları, Büyükşehir imar komisyonunda görüşülerek meclis gündemine gelecek. Eğer bu yanlıştan dönmek istiyorsanız bu yapılan itirazlara evet diyerek planın eski haline dönmesini sağlayabilirsiniz” dedi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica