Bilim-Teknoloji

İngiltere Araştırma ve İnovasyon heyeti Kocaeli Bilim Merkezini gezdi

İngiltere Araştırma ve İnovasyon heyeti İngiltere’den gelen konuklar, Kocaeli Bilim Merkezini ziyaret ederek düzenekleri ve atölye çalışmalarını inceledi. İngiltere Araştırma ve İnovasyon heyeti detaylar haberimizde…

İngiltere Araştırma ve İnovasyon heyeti …

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK)’ı ziyaret eden Birleşik Krallık Araştırma ve İnovasyon (United Kingdom Research and İnnovation-UKRI) heyeti, Kocaeli’ye geldi. Birleşik Krallık Ankara Büyükelçiliğinde görevli 2 kişinin de eşlik ettiği heyet, Kocaeli Bilim Merkezini gezdi. Bilim Merkezindeki düzenekleri ve gerçekleştirilen atölye çalışmalarını inceleyen heyete, müze salonları, üretim süreçleri ve atölyeler hakkında bilgiler verildi.

Heyet kağıt müzesinde bilgiler aldılar…

İngiliz heyet, Kâğıt Müzesinin kent ve ülke için çok önemli olduğunu dile getirdi…

Kocaeli Bilim Merkezini gezen 4 kişilik heyet, ‘’Dinamik Dünyamız’’, ‘’Algı ve Gerçeklerimiz’’ ve ‘’Bilimin Sultanları’’ sergilerinde eğitmenler tarafından bilgilendirildi. Heyet, yetkililerden bol bol Bilim Merkezi hakkında bilgiler aldı. Seka Kâğıt Müzesini de gezen İngiliz heyet, Bilim Merkezi ve Kâğıt Müzesinin kent ve ülke için çok önemli olduğunu dile getirdi. Ziyaret sonunda memnuniyetlerini dile getiren misafir heyet, eğitmen ve rehberlerle fotoğraf çektirdi.

“…hayal gücünü arttırırken analitik zekânın kullanımını da tetikliyor”

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve TÜBİTAK ortaklığıyla hayata geçirilen Kocaeli Bilim Merkezi, eski Seka Kağıt Fabrikası içindeki 680 metrekarelik alanda yer alıyor. Bilim Merkezinde özel tasarlanmış 200’e yakın ‘’Deney Düzeneği’’ çeşitli salonlarda sergileniyor. Merkez içerisinde “Bilimsel Atölyelerde”; Optik İllüzyon, Yanardağ Modeli, Hücre Modeli, 3-D Gözlük ve daha pek çok farklı alanda deneyler yapmaya imkân sağlanıyor. Atölyede bulunan robotlar, zekâ oyunları ve özel düzenekler hayal gücünü arttırırken analitik zekânın kullanımını da tetikliyor.

İngiliz heyet bilim merkezinde…
Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica