Siyaset

İran Dışişleri Bakanı Ankara’da

İran Dışişleri Bakanı Ankara’da. İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, aniden Ankara’ya geldi. Ankara‘da Cumhurbaşkanlığı külliyesinde Cumhurbaşkanı ile 50 dakikalık bir görüşme yaptı. Bu sabah ülkesinde iki ayrı yerde bomba patlamasına karşın İran Dışişleri Bakanı Ankara’da

İran Dışişleri Bakanı Ankara’da

Ankara’ya ayak basar basmaz iki ülkenin birlikte hareket etme zorunluluğundan söz etti. “Bölgemizde her iki ülkeyi de ilgilendiren endişe verici olaylar yaşanıyor. Yaşanan olaylara seyirci kalmamız düşünülemez”. dedi.

Konu, Katar Krizi

Ankara’nın bugün önemli bir konuğu var. İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif başkentte temaslarda bulunacak.

Cevad Zarif’in Ankara temaslarında, Katar’a uygulanan diplomatik tecrit ve Suriye’de barışın sağlanması için yürütülen Astana süreci ana gündem maddeleri olacak.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KABUL ETTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif’i kabul etti.

”BÖLGEDE BİZİM İÇİN ENDİŞE VERİCİ GELİŞMELER YAŞANIYOR”

Zarif, Ankara’da konaklayacağı otele girişinde, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Bakan Zarif, sözlerine ülkesinde yaşanan terör saldırısında hayatını kaybedenler için taziye dileklerinde bulunarak başladı.

“Bu saldırı halkımızın teröre karşı duruşunu daha da güçlendirecektir” diyen Zarif, güvenlik güçleri ve İran halkıyla bu tür saldırılara karşı her zaman karşı koyacaklarını söyledi. Zarif, yolculuk nedeniyle Tahran’daki terör saldırılarının ayrıntılarına ilişkin bilgi sahibi olmadığını ifade ederek, “Bölgede bizim için endişe verici gelişmeler yaşanıyor. Bu olaylarla ilgili Türkiye ile yakın görüş alışverişinde bulunmamıza ihtiyaç var” dedi.

Türkiye ziyaretinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edileceğini belirten Zarif, yanı sıra Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile de bir araya geleceğini ve bu görüşmelerde başta Suriye olmak üzere ikili ve bölgesel konuları değerlendireceklerini dile getirdi.

İran’da sabaha karşı; İran Meclis binası ve Humeyni türbesine saldırı düzenlendi. Yapılan saldırılar bombalı saldırılardı.

İRAN Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, Ankara’ya geldi. Havaalanından konaklayacağı otele gelen Zarif, burada basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. İranlı Bakan Zarif, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşecek.İranlı Bakan Zarif, terör saldırılarından önce Ankara’ya gelmeyi planladığını söyledi. Tahran’daki terör saldırılarının, ülkesinin terörle mücadele azmini güçlendireceğini belirten Zarif, “Bu olay, İran’ın terörle mücadele azmini güçlendirecek. Silahlı kuvvetler ve halkımız, genel bir sorun olan bu tehlikeye karşı uygun tavır koyacaktır” diye konuştu.

Ankara temasları kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu’yla bir araya geleceğini hatırlatan Zarif, görüşmelerinde ikili ilişkileri, Suriye sorununu ve bölgedeki diğer gelişmeleri ele alacaklarını kaydetti.Ortadoğu’daki mevcut gidişatın kaygı verici olduğu değerlendirmesinde bulunan İranlı Bakan Zarif, Türk ve İran makamları arasında bu sorunlarla ilgili yakın bir diyalog kurulması gerektiğini ifade etti.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica