Ekonomi

İşçi sınıfının birlik mücadele ve dayanışma günü 1 Mayıs

Avcı; “Sendikaların engellenecek kurumlar olarak görülmesini değil, demokrasinin gereği olarak görülmesini ve sendikalaşmanın önündeki engelleyici uygulamaların kaldırılmasını istiyoruz” dedi. detaylar haberimizde…

İşçi sınıfının birlik mücadele ve dayanışma günü 1 Mayıs …

1 Mayıs Dünya Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle Liman-iş Sendikası Genel Başkanı Önder Avcı bir mesaj yayınladı.

Genel Başkan Avcı açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “İşçi sınıfının birlik mücadele ve dayanışma günü 1 Mayıs kutlu olsun. Liman-İş sendikasının genel başkanı olarak, eşit ve adil bir yaşam için tüm çalışanları 1 Mayıs vesilesi ile taleplerini ifade etmeye çağırıyorum. Sendikamızın yönetici ve üyelerini de bu konuda öncü olmaya davet ediyorum.

Korona virüsü günlerinde bir kez daha gördük ki emekçileri dayanışma korur. Milyonlarca emekçinin açlık sınırında yaşadığı, 2,5 milyon çocuk işçinin eğitim almak yerine çalışmak zorunda kaldığı, işsizlik oranının her gün arttığı ve ne yazık ki iş cinayetlerinde her ay yüzlerce işçinin hayatını kaybettiği, birilerinin ise lüks hayatlar sürdüğü ve birilerinin bir maske dahi alamadığı günler yaşıyoruz.

Milyonlarca işçi ve emekçinin yardım almadan yaşayamadığı, çöplerden beslenen yüz binlerin olduğu günler yaşıyoruz. Ve adalet istiyoruz, vergide adalet, gelir dağılımında adalet istiyoruz. Alın terinin karşılığını istiyoruz. Sendikaların engellenecek kurumlar olarak görülmesini değil, demokrasinin gereği olarak görülmesini ve sendikalaşmanın önündeki engelleyici uygulamaların kaldırılmasını istiyoruz.

Korona virüsü günlerinde zorunlu olmayan işyerlerinin genel karantina kurallarına uymasını, işçilerini ücretli izne ayırmasını istiyoruz. Çocuklarımızın çalışmasını değil eğitim almasını istiyoruz. Herkesin yatağına tok girebildiği, kimsenin ötekileştirilmediği bir ülke ve dünya istiyoruz. İşten atmaların yasaklanmasını, tüm işsizlerin işsizlik sigortasından yararlanabilmesini istiyoruz. Kısacası insanca yaşam, insanca çalışma koşulları istiyoruz.

Ve emekçileri bu talepler için birleşmeye, sendikalaşmaya ve ortak talepler için ortak ses çıkarmaya çağırıyorum. Liman-İş ailesi olarak gerek işyerlerimizde, gerek sosyal medyada ve 1 Mayıs günüde sendikalarımızla ortak belirlenen alanlarda ve evde, balkonlarımızda yine ortak belirlenen programlara eşlik edecek ve güç katacağız.

Unutmayın ki; birleşen işçi ve emekçileri hiçbir güç yenemez. Adil, eşit, barış içerisinde bir hayat için Yaşasın 1 Mayıs…”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica