Genel

IŞİD operasyonunda İlkokul öğretmeni gözaltına alındı

IŞİD operasyonunda İlkokul öğretmeni gözaltına alındı İstanbul TEM ekiplerinin 3 ilde IŞİD’e yönelik düzenlediği operasyonda aralarında bir okulun müdür yardımcısının da olduğu 7 kişi gözaltına alındı. IŞİD operasyonunda İlkokul öğretmeni gözaltına alındı detaylar haberimizde…

IŞİD operasyonunda İlkokul öğretmeni gözaltına alındı

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri, 3 ilde IŞİD’e yönelik düzenlediği operasyonda 7 kişiyi gözaltına aldı. Şüphelilerden birinin bir okulda müdür yardımcısı olduğu, başka bir şüphelinin ise Suriye’ye gitmek istemesi üzerine, IŞİD’in üst düzey bir yöneticisinin kendisine Türkiye’de eylem yapması için talimat verdiği ileri sürüldü.

İstanbul TEM ekipleri 3 Ağustos’ta İstanbul merkezli olarak Hatay ve Ağrı’da IŞİD’e yönelik operasyon düzenledi. Operasyonda 7 kişi gözaltına alındı.

Hatay’da gözaltına alınan şüpheli A.B.’nin Hatay Hassa ilçesinde bir ilköğretim okulunda müdür yardımcısı olduğunu belirledi. Ekipler yaptığı çalışmalarda A.B.’nin İstanbul’daki IŞİD üyeleriyle örgütsel bağlantısı olduğunu tespit etti.

Bir başka şüpheli S.F.’nin ise IŞİD’in Suriye’deki üst düzey isimleriyle irtibatlı olduğu belirledi. S.F.’nin evinde yapılan aramalarda elde edilen dijital veride, S.F.’nin Suriye’de savaşmak istediğini belirtmesi üzerine IŞİD’in üst düzey bir yöneticisinin kendisine Türkiye’de eylem yapması için talimat verdiği ileri sürüldü. Polis ekipleri, S.F.’ye Suriye’de bulunan IŞİD yöneticisi tarafından ‘Yalnız Kurt’ isimli bir el kitapçığının dijital halinin yollandığını tespit etti.

Şüpheliler, Vatan Caddesi’nde bulunan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne getirildi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica