Genel

İstanbul İşçi Sendikaları Şubeler Platformundan Kamuoyuna

İstanbul İşçi Sendikaları Şubeler Platformundan Kamuoyuna … “İstanbul İşçi Sendikaları Şubeler Platformu olarak tüm işyerlerimizde işçi arkadaşlarımızın bilgilendirilmesi ve gerekli tedbirlerin alınması için çalışmalarımızı yoğunlaştırarak sürdüreceğiz.” detaylar haberimizde…

İstanbul İşçi Sendikaları Şubeler Platformundan Kamuoyuna

“Basına ve Kamuoyuna;
Son günlerde Dünyayı kasıp kavuran Corona virüsü Ülkemizde de tespit edildi. Neden ve sonuçları üzerine çeşitli tartışmalar yapılmakta. Bilim insanlarının sıkça uyardığı temel konu doğanın korunmasıdır. Kapitalizmin kar uğruna bilimi ayaklar altına alarak doğayı katletmesi Dünyamızda suyun ve havanın kirlenmesine neden oluyor. Yine genetiği değiştirilmiş ürünler insan sağlığını tehdit etmeye devam ediyor.

Savaşlar, kullanılan kimyasal silahlar kar uğruna atılan tüm adımlar doğayı ve insanı yok ediyor. Kirletilen ve dengesi ile oynanan Dünyamızda salgın hastalıklar da doğal felaketler gibi engellenemiyor ve artış gösteriyor.
Sars, ebola gibi salgınlardan sonra şimdi de dünya ve ülkemiz Corona virüsü ile mücadele halindedir.

“Temsilciler kurulu toplantımızı erteledik”

Konu ile ilgili Sağlık Bakanlığı ve bilim insanlarının açıklamaları takip edilmeli ve uyarılara dikkat edilmelidir. İstanbul İşçi Sendikaları Şubeler Platformu olarak tüm işyerlerimizde işçi arkadaşlarımızın bilgilendirilmesi ve gerekli tedbirlerin alınması için çalışmalarımızı yoğunlaştırarak sürdüreceğiz. Salgın tehdidi nedeni ile platformumuzun 15 Mart tarihinde gerçekleştirmeyi düşündüğü ortak temsilciler toplantısı ileri bir tarihte yapılmak üzere iptal edilmiştir.

250 temsilcinin katılacağı toplantımızda platformumuza bağlı her sendikamızdan temsilcilerimizin erteleme yönündeki talepleri dikkate alınmış ve ortak temsilciler kurulumuz ertelenmiştir. Gelişmelere göre toplantı tarihimiz yeniden belirlenecek ve kamuoyu ile paylaşılacaktır. 15 Mart toplantısı için Birleşik Metal İş sendikamıza salonlarını bize ayırmalarından dolayı platform adına teşekkürü bir borç bildiğimizi de kamuoyu ile paylaşmak isteriz.

“Üretimin etkilenmesi işten atma tehdidine dönüşmemeli”

Corona virüsü ile ilgili bazı işyerlerimizde ciddi tedbirler alınırken birçok işyerinde de gerekli hijyen tedbirlerinin alınmadığı görülmekte aynı zamanda bazı fabrikalarda üretimin etkilenmesini gerekçe göstererek işverenler işten atma tehdidin de bulunmakta ve düşük ücretlerle çalışma dayatmaktadır.

Tedbir alan işyerleri örnek alınmalıdır. Termal kameralarla denetim yapılan, hijyen tedbirleri alınırken bunu fırsata çeviren fabrika ve işyerlerinin varlığı kabul edilemez.

“Fabrikalarda tedbir alınması önemlidir”

Corona virüsü tüm insanlığı tehdit ederken, koruyucu malzemeleri, ilaçları, maskeleri, tüm değerleri üreten ve her şart altında hayatının devamı için çalışan işçi sınıfımızın korunması, fabrikalarda gerekli tedbirlerin alınması önemlidir. Hiçbir sermaye grubu bunu gerekçe göstererek işçilerin ekmeği ile oynamayı aklına getirmemelidir.

İşyerlerinde işçilerin sağlıklı çalışma koşullarının sağlanması işverenlerin sorumluluğundadır. Virüs salgını ile ilgili gerekli tedbirler alınmalıdır.

“Çalışma Bakanlığı bu konuda gerekli tedbirleri almalı ve gerekli denetimler yapılmalıdır”

Bu gerekçe ile işten işçi çıkarma eğilimleri olduğu görülmekte ve bakanlık tarafından bu durum yasaklanmalıdır.
Hastalık belirtisi olan işçilerimiz ücretli izne çıkarılmalı ve bununla ilgili düzenlemeler yapılmalıdır.

“Her işyerinde her işçinin kişisel hijyen malzemeleri sağlanmalıdır”

İşçilerimizin ve halkımızın işyerleri dışında evlerinde de hijyen koşullarının sağlanması için su, doğal gaz ve elektrik bu süre içerisinde ücretsiz sağlanmalıdır.

“İşçi servisleri mutlaka dezenfekte edilmelidir”

Platformumuz işyerlerimizdeki gelişmeleri yakından takip edecektir. Önümüzdeki dönem tüm bu sorunlar başta olmak üzere birleşik ve güçlü 1 Mayıs çalışmaları için, gücümüz birliğimizdir fikri ile sınıf dayanışmasını büyütmeye dönük çabalarımız platformumuzun bileşenleri ile sürdürülecektir.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica