İGF

İstanbul’da 47 tonluk treni böyle çektiler

İstanbul’da bu yıl ikincisi düzenlenen ‘Metro İstanbul Strongman Challenge Tren Çekme Yarışması’nda 20 saniyede 47 tonluk tren çekildi.

İSTANBUL (İGFA) – Bu yıl ikincisi düzenlenen ‘Metro İstanbul Strongman Challenge Tren Çekme Yarışması’ profesyonel sporcuların yanı sıra Metro İstanbul çalışanları da yarıştı. Türkiye’de ilk defa düzenlenen Viking Press ağırlık kaldırma yarışmasında da 260 kilogram ile Bora Güner rekor kırarak birinci oldu. Güner, aynı zamanda profesyonel sporcuların yarıştığı bölümde de birinciliği kaptırmadı. Beşer kişilik takımlar halinde dokuz grubun yarıştığı Strongman Challenge’da T1 Kabataş- Bağcılar Tramvay Hattı, 20 saniyede 47 tonluk treni 40.09 saniyede çekerek birinci oldu.

16 HATTIMIZDA HER GÜN İKİ MİLYON İSTANBULLUYU TAŞIYORUZ”

Metro İstanbul Genel Müdürü Özgür Soy, spora ve sporculara her zaman destek vermeye hazır olduklarını belirterek, 16 hatta her gün 2 milyon İstanbullu’yu taşıdıklarını belirterek, “Metrolar sadece demir trenlerden ibaret değil, onlara ruhunu veren ve hareket ettiren bizim çalışanlarımız. Tren çekme yarışması; salgın, deprem, afet demeden özverili ve kesintisiz bir şekilde görevini yaparak İstanbul’u taşımaya devam eden çalışanlarımızın gücünü de sembolize etmesi nedeniyle bizim için iki anlam taşıyor” diye konuştu.

Metro İstanbul çalışanları arasında düzenlenen yarışma sonrası, Milli Sporcu Cenk Koçak ve profesyonel strongman sporcuları Bora Güner, Fatih Karaca, Gökhan Çiçek, Mirza Toptaş, Oktay Akay, Ozan Yaykır, Tuna Sivas ve Tuna Tavus yarıştı. Yarışma, Alibeyköy Cep Otogarı durağında gerçekleşti. 45 kişinin mücadele ettiği tren çekme yarışmasında iki kadın yarışmacı da yer aldı. Metro İstanbul ve Türkiye Powerlifting, Strongman ve Street Workout Federasyonu iş birliği ile düzenlendi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica