İGF

İstanbul’da Malatya Tanıtım Günleri başladı

İstanbul Yenikapı’da 21-24 Ekim tarihleri arasında devam edecek olan ‘Malatya Tanıtım Günleri’ etkinliğinde, Malatya’nın tarihi ve kültürü başta olmak üzere turistik ve doğal güzellikleri, yöresel yemekleri ve birçok ürünü misafirlere tanıtılacak.

MALATYA(İGFA)- İstanbul’da Malatyalıların bir araya geldiği ” Malatya Tanıtım Günleri” etkinliği, Malatya Konfederasyonu (MAKON) ve Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği (MASTÖB) tarafından düzenleniyor.

Malatya’da yapılan projelerinde tanıtıldığı etkinlikte konuşan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahatiin Gürkan, “İstanbul’da 1,5 milyon Malatyalı nüfusumuz var. Dolayısıyla Malatya ile İstanbul arasında güzel bir köprü var. Malatya tanıtım günlerinin temel amacı da Malatya ile İstanbul’da kucaklaşması. Malatya’nın kültürel, sosyal, ekonomik değerlerini, gastronomi noktasında mutfak değerlerinin de bütün ülkemize tanıtılmasını amaçlamaktadır. Biz göreve Malatya insanlık medeniyetinin başladığı yer diyerek başlamıştık. Bugün UNESCO Malatya’nın insanlık medeniyetinin başladığı yer olduğunu tescil etti. Dolayısıyla Malatya Türkiye’nin parlayan yıldızıdır ve Malatya dünyanın parlayan yıldızı olacaktır. Malatya tanıtım günlerine katkı ve katılımlardan dolayı herkese teşekkür ediyorum” dedi. 

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica