Genel

İstanbul’da Seminer ve Gösteriyle Metin Ateş rüzgarı esti

İstanbul’da Seminer ve Gösteriyle Metin Ateş rüzgarı esti Metin Ateş müzikal kukla gösterisi ve güldürü İbiş dalında 1985’te yazdığı ve yıllardır sahnelediği “İş Çok Okumayana İş Yok” isimli oyunu ile tüm izleyicilerden büyük alkış aldı. İstanbul’da Seminer ve Gösteriyle Metin Ateş rüzgarı esti detaylar haberimizde…

İstanbul’da Seminer ve Gösteriyle Metin Ateş rüzgarı esti

Müzikal ve Güldürü içerikli etkinlikler…

Kocaeli’nden dünyaya açılan Kültür Kapısı, uluslararası sanatçımız Kuklacı / Yazar Metin Ateş İstanbul’ da tüm herkesi bir kez daha mest etti. Kuklacı / Yazar Metin Ateş İstanbul Fatihte bulunan Alparslan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Liseli gençlere yaptığı etkinlik ile İstanbul’u salladı. Müzikal ve Güldürü içerikli etkinlikte büyük usta Metin Ateş İbiş ve Kukla Sanatı başta olmak üzere Başı Çeken Sahne Sanatları konulu verdiği Seminer ile Konferans salonunu hınca hınç dolduran kalabalığı önce bilgilendirdi.

Gösteriyi izlemeye gelen öğrencilerimiz…

“Çeşitli faaliyetlerle alakalı okulda bulunan İstanbul Valisi Vasif Şahin de gösteriyi izleyenler arasındaydı”

Daha sonra tanıtım ve seminerin ardından Metin Ateş müzikal kukla gösterisi ve güldürü İbiş dalında 1985’te yazdığı ve yıllardır sahnelediği “İş Çok Okumayana İş Yok” isimli oyunu ile tüm izleyicilerden büyük alkış aldı. Etkinlikte Metin Ateş’in asistanı Mustafa Göksel’de kendisi ile birlikte yanında hazır bulundu. Büyük usta Oyunun sonunda Okul Müdürü ve öğretmenler olmak üzere; okulun Yönetim Kadrosu tarafından Teşekkür Belgesi ve Plaket ödülüne layık görüldü. Gösteriyi tesadüfen bugün çeşitli faaliyetlerle alakalı okulda bulunan İstanbul Valisi Vasif Şahin de kısa süreli dahi olsa izleyenler arasındaydı.

Metin ateş gösterini sunarken…

“Gelecek kuşaklara bırakacağımız nice miraslarımız var”

Aldığı bu ödülün ardından son derece duygusal bir konuşma yapan büyük usta Metin Ateş; “Daha nice oyun ve etkinliklerle bizden sonra gelecek kuşaklara bırakacağımız nice miraslar olduğunu gösterdik” dedi.

Büyük usta ülkemizin dört bir yanında yeni nesil minik yavrularımıza; ve gençlerimize folklorümüz olan milli değerlerimizi ve sanatımızı ilmek ilmek işleyerek; etkinlik ve organizasyonlara devam edeceğini ifade ederken bile mütevazıydi.

Büyük usta Metin Ateş organizasyonda emeği geçen herkese, değerli okul yönetimi, ülkem ve milletim adına teşekkürlerimi sunuyorum ifadelerini kullandı.

Metin Ateş’e takdir plaketi verildi…
Gösteri ekibi ve Okul yönetimi birarada…
Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica