Sağlık

İSU ölümcül bakteri var iddiaları konusunda açıklama yaptı

İSU ölümcül bakteri var iddiaları konusunda açıklama yaptı … Açıklamada; “Suyumuzun kalitesini korumak için ayda 350 farklı noktadan ortalama bin numune alınarak Uluslararası Akredite Merkez Laboratuvarımızda ortalama 20 bin analiz ile kontrol altında tutulmaktadır” dedi. detaylar haberimizde…

İSU ölümcül bakteri var iddiaları konusunda açıklama yaptı

Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) Genel Müdürlüğünden, şehir şebeke suyunda ölümcül bakteri bulunduğu iddialarının gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

Kocaeli İSU Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, İzmit ilçesinin bazı bölgelerinde şehir şebeke suyunda ölümcül bakteri olduğu, kaynatılmadan kullanılmaması gerektiği, bu bakteri sonucu hastalıkların artış gösterdiği gibi gerçeği yansıtmayan iddiaların ortaya atıldığı belirtildi.

İSU Genel Müdürlüğünün, “Kocaeli’de su musluktan içilir” ve “Atıksuda sıfır kirlilik” ilkesiyle vatandaşlara hizmet verdiği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Ülkemizin en iyi şehir şebeke sularından birisini Kocaeli‘ye sağlıyoruz. Bu suyun korunması için kaynağından son tüketiciye ulaşıncaya kadar özenle sağlıyoruz. Suyumuzun kalitesini korumak için ayda 350 farklı noktadan ortalama bin numune alınarak Uluslararası Akredite Merkez Laboratuvarımızda ortalama 20 bin analiz ile kontrol altında tutulmaktadır. Yapılan analiz sonuçları da kurumumuzun internet sitesi olan www.isu.gov.tr adresinden her ay düzenli olarak kamuoyu ile paylaşıyoruz.”

– “Şebeke suyumuzu gönül rahatlığı ile içebilirsiniz”

Açıklamada, Sağlık Bakanlığı İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik kapsamında, Kocaeli‘de 490 izleme noktasında her yıl alınan ortalama bin 400 numunenin, İstanbul ve Kocaeli halk sağlığı laboratuvarlarında analizlerinin yapılarak tüketime verilen suyun kalitesinin denetlendiği kaydedildi.

İSU‘nun, yaşam kaynağı suyun, Kocaeli‘de etkin ve verimli kullanılmasını sağlayarak gelecek nesillere aktarılması vizyonuyla çalışmalarını aralıksız yürüttüğüne işaret edilen açıklamada, “Vatandaşlarımızın bu tür gerçek dışı ve kamuoyunu yanıltıcı bilgileri dikkate almamaları gerekmektedir. Kocaelimize sağladığımız şebeke suyumuzu gönül rahatlığı ile içebilir ve kullanabilirsiniz. Unutulmamalı ki (Kocaeli’de su musluktan içilir)” ifadesi kullanıldı. KOCAELİ (AA) –

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica