Genel

“İSU siyaset üretme yeri değil”

İSU siyaset üretme yeri değil

İzmit Belediyesi Basın Danışmanı Cem Şakoğlu, İSU’nun İzmit Belediyesini hedef alarak vatandaşlara attığı kısa mesaja karşılık bir açıklama yayınladı

Şakoğlu açıklamalarında şu ifadelere yer verdi: Ülke olarak çok enteresan bir dönemden geçiyoruz. Devlet kurumları üzerinden siyaset yapıldığını, belediyelerin iştiraklerinin siyasete alet edildiğini kamuoyu artık net olarak görüyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin iştiraki olan İSU kurumunu İzmit Belediyesi olarak defalarca uyarmamıza rağmen halen vatandaşlarımıza yönlendirici mesajlar atmaya devam ediyor. Belediyemizin Fethiye Caddesinde yaptığı alt yapı yenileme çalışmalarında şebeke hatları değiştiriliyor. Yaşanan durum İSU tarafından halkımıza SMS mesajları ile anında iletiliyor.

Diğer belediyelerin adını kullanıyor mu?

Vatandaşın bilgilendirilmesi konusunda bir şikayetimizin olması düşünülemez bile ancak İSU bizimle ilgili olan mesajlarında ‘İzmit Belediyesi yüklenicisi firma tarafından yapımı devam eden Ömerağa Mahallesi Fethiye Caddesi Salim Efendi Sokak ve civarında alt yapı yenileme çalışmalarında şebeke hattına verilen hasardan dolayı falanca tarihte, filanca saate kadar su verilemeyecektir. Anlayışınız için teşekkür ederiz’ yazıyor. Yani diyor ki bakın bu su kesintisi İzmit Belediyesi yüzünden. Eyvallah İSU Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin bir iştiraki ancak Büyükşehir Belediyesinin ya da İzmit Belediyesi hariç geriye kalan 11 belediyenin yaptığı çalışmalar esnasında yaşanan bir aksaklığı o belediyelerin adını kullanarak yayınlıyor mu bir bakın bakalım.

20 yıldır neredeydiniz?

Bütün bunların yanında İzmit Belediyesi olarak 20 yıldır el sürülmeyen Fethiye Caddesine gelecek tepkileri bile bile başladık. Bize basın aracılığı ile bir nevi yapmayın denildi. Biz yapacağız dediğimizde akıllar başa gelip, siz yapamazsınız bırakın biz yapalım denildi. Hepsini bile isteye göğüsledik, göğüslemeye de devam edeceğiz. Biz yaparız dedik ve yapıyoruz. Ancak Fethiye Caddesine 20 yıldır tek bir kazma vurmayan, çürümeye terk eden, 20 yıldır yatırım planlarının içerisine almayan, esnafı vatandaşı tek bir gün düşünmeyen İSU yetkilileri bırakın kendi yapmadığı işi yapana destek vermeyi, devletin kurumu üzerinden İzmit Belediyesini isim vererek toplumun önüne atmaya çalışıyor. Bunu İSU kendi isteği ile mi yapıyor yoksa öyle mi emir ya da talimat alıyor orasını kendileri biliyor.

Gölge etmeyin başka bir şey istemiyoruz

Bir kez daha söylüyoruz ki biz 20 yıldır el sürülmeyen bir değeri eskisi gibi değerli hale getirebilmek için uğraşıyoruz. Desteği insanımızdan ve esnafımızdan istiyoruz. Geri kalanlar bırakın desteği gölge etmesinler başka bir isteğimiz yok.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica