Ekonomi

İyi Partiden Koray Aydın Kocaeli Ticaret odasını ziyaret etti

İyi Partiden Koray Aydın Kocaeli Ticaret odasını ziyaret etti Koray Aydın, “İyi Parti olarak, Türkiye genelinde ‘İyilik Kervanı Yollarda’ isimli program başlattık” dedi. İyi Partiden Koray Aydın Kocaeli Ticaret odasını ziyaret etti detaylar haberimizde…

İyi Partiden Koray Aydın Kocaeli Ticaret odasını ziyaret etti

Eski Bayındırlık ve İskan Bakanı – İyi Parti Genel Merkez Divan Üyesi – Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, ‘İyilik Kervanı Yollarda’ Projesinin Kocaeli temasları çerçevesinde Kocaeli Ticaret Odasını ziyaret etti. KOTO Başkanı Necmi Bulut, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Hüseyin Gezer, Volkan Yılmaz; Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Mikail Kayacı, Meclis Başkan Yardımcısı Alp Kayalar, Yönetim Kurulu Üyesi Abdurrahman Çuhadar; ve meclis üyelerinin ev sahipliği yaptığı ziyarette Aydın’a; İyi Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral; Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız, Genel İdare Kurulu Üyeleri; Ali Türkşen, Hana Akyüz, Mesut Özarslan ve partililer eşlik etti.

Odamızın hediyesi Koray Aydın’a takdim edildi…

“Başkan Bulut’tan Kocaeli Ekonomisi hakkında kapsamlı bilgiler”

Ziyarette konuklarına hitaben konuşma gerçekleştiren ve kentimiz ekonomisi ile ilgili kapsamlı bilgiler paylaşan KOTO Başkanı Bulut, “Bildiğiniz üzere Kocaeli, Türkiye’nin en önemli ticari aktivitelerinin gerçekleştirildiği illerin başında gelmektedir. Genel olarak baktığımızda Türkiye toplam imalat sanayisinin yüzde 13’ü ilimizde gerçekleştirilmektedir. Tüccar ve sanayicimiz önderliğinde Kocaeli, geçtiğimiz yıl yaklaşık 70 milyar TL vergi ödemiştir. Aynı zamanda ilimiz tahakkuk edilen vergilerde yüzde 92,65 tahsilat oranı ile ilk sıralarda yer almaktadır. İlimizin stratejik konumu ve en önemlisi İzmit Körfezi 35 limana ev sahipliği yapmaktadır.

“Kocaeli ülke ekonomisinin itici gücü konumunda”

İstanbul Sanayi Odasının her yıl yayınladığı ilk 500 firmalık listede firma merkezlerinin başka illerde olmasından dolayı Kocaelili firma sayısı 35 olarak görünmektedir. Merkezleri başka illerde olup, üretimleri ilimizde olan firmaları belirlediğimizde 2017 yılında 82 işletmemizin Türkiye’nin en büyük 500 firması içerisinde yer aldığını görüyoruz. Gördüğünüz üzere Kocaeli ülke ekonomisinin itici gücü konumundadır. Tabii, ekonomiyi ulusal ve küresel siyasetten ayrı düşünmemiz mümkün değildir. Kocaeli Ticaret Odası olarak yakın zamanda diğer parti yöneticilerimiz ile de bir araya geldik. Kentimizin ticari hayatının canlanması, üyelerimizin ulusal ve uluslararası pazarlara açılması için gerçekleştirdiğimiz çalışmaları aktarıyoruz. Bununla birlikte yerelde ve ulusalda üyelerimizin sorun ve taleplerini ilgili mercilerle görüşüyoruz” dedi.

Toplantının katılımcıları yoğunluktaydı…

“60’tan fazla ile ziyaret gerçekleştirdik”

İyilik Kervanı Yollarda’ Projesi kapsamında parti üst yönetiminin bugüne kadar 60’tan fazla ile ziyaret gerçekleştirdiğinin altını çizerek sözlerine başlayan Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, “İyi Parti olarak, Türkiye genelinde ‘İyilik Kervanı Yollarda’ isimli program başlattık. Program çerçevesinde tüm illeri gezerek birinci ağızdan bilgi ediniyor, Türkiye’nin gidişatı ile ilgili konularda istişare etmek üzere toplantılar düzenliyoruz. Kocaeli ile birlikte ziyaret sayımız 60’ın üzerine çıktı. Bu hafta programımızda doğu illeri de var. Toplumun nabzını tutan ziyaretlerimiz devam edecek. Bugün Türkiye’nin kalbi olan Kocaeli’ndeyiz. Burası Asya’yla Avrupa’nın arasında önemli bir geçiş bölgesi. Hem sanayinin hem ticaretin kalbinin attığı bir yer. Tüm büyük sanayi kuruluşları burada. Türkiye elektrik tüketiminin yüzde 10’unu Kocaeli tüketiyor. Burası canlı ve yaşayan bir bölge. Kocaeli Ticaret Odamızın Değerli Başkanı Necmi Bulut’a ve yönetimine de bu güzel ortamı hazırladıkları için teşekkür ediyorum” dedi.
Programın akabinde parti heyetine Oda hizmet binasını gezdiren Başkan Bulut, çalışmalarla ilgili yerinde bilgi verdi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica