Genel

İZGİM’de diyetisyen hizmetine yoğun ilgi

İZGİM’de diyetisyen hizmetine yoğun ilgi … Diyetisyen Gizem Aydın, haftada 42 danışanla ilk seansı, 40-50 danışanla da kontrol seansı olmak üzere yaklaşık 90 vatandaşa hizmet veriyor. detaylar haberimizde…

İZGİM’de diyetisyen hizmetine yoğun ilgi

İZGİM’de diyetisyen hizmetine yoğun ilgi
İZGİM’de diyetisyen hizmetine yoğun ilgi

İzmit Belediyesi’nin ücretsiz diyetisyen hizmeti Kadın Girişimciler Merkezi’nde devam ediyor. Bugüne kadar bin 275 İzmitlinin yararlandığı diyetisyen hizmeti, halktan yoğun ilgi görüyor

Sosyal belediyecilikte fark yaratarak hizmetlerine hızla devam eden İzmit Belediyesi çalışmalarını sürdürüyor. ‘Sağlıklı İzmit, zinde İzmitliler’ için ücretsiz olarak diyetisyen hizmet sunan İzmit Belediyesi bünyesinde görev yapan diyetisyen Gizem Aydın son bir yıldır destek talebinde bulunan vatandaşlarla aralıksız olarak ilgileniyor. Halkta karşılık bulan sosyal hizmet neticesinde İzmitlilerin yaşam standardı yükselmeye devam ediyor.

İZGİM’de diyetisyen hizmetine yoğun ilgi
İZGİM’de diyetisyen hizmetine yoğun ilgi

BİN 275 İZMİTLİ YARARLANDI

Yaklaşık bir yılda bin 275 İzmitlinin ücretsiz diyetisyen hizmetinden yararlanmasını sağlayan İzmit Belediyesi, daha sağlıklı bir yaşam sürdürmek isteyen ancak ekonomik durumları izin vermediği için bu desteği alamayan birçok İzmitliye kapılarını açtı. Pazartesi, salı ve çarşamba günleri ilk seans; perşembe ve cuma günleri ise kontrol seansları olmak üzere haftanın beş günü hizmet veren İzmit Belediyesi, her İzmitlinin sağlıklı bir yaşamı sürmesini amaçlıyor. Diyetisyen Gizem Aydın, haftada 42 danışanla ilk seansı, 40-50 danışanla da kontrol seansı olmak üzere yaklaşık 90 vatandaşa hizmet veriyor.

BESLENME EĞİTİMİ VERİLİYOR

Ücretsiz diyetisyenlik hizmetini 7’den 70’e herkese sunan İzmit Belediyesi, hastalıklarda beslenme, kilo alma, kilo verme, gebelik ve emzirme dönemi beslenmesi, çocuk beslenmesi, adölesan (ergen) beslenmesi, sporcu beslenmesi ve kilo yönetimi gibi alanlarda ihtiyaca göre destek veriyor. Tüm vatandaşlar kısa adı İZGİM olan İzmit Belediyesi Kadın Girişimciler Merkezi’nde sürdürülen diyetisyenlik hizmetine veya almak istediği eğitimlere ücretsiz olarak rahatlıkla erişebiliyor.

KİŞİYE ÖZEL PROGRAMLAR

Seansların işleyişi hakkında bilgi veren diyetisyen Gizem Aydın, “Görüşmelerimiz 25 dakika sürüyor. İlk görüşmede öncelikle danışanlarımızın 24 saatlik besin tüketim kaydı alınıyor, herhangi bir kronik rahatsızlığı olup olmadığı sorgulanıyor. Son 3 ay içerisinde yaptırılmış ayrıntılı kan tahlilleri inceleniyor ve danışanlar hakkında ayrıntılı bilgiler alınarak kayıt oluşturuluyor. Bu bilgiler ışığında kişiye özel ve yaşam tarzına uygun beslenme programı hazırlanıyor. İki hafta sonra da durum değerlendirmesi yaptığımız kontrol seanslarımız gerçekleştiriliyor.

İLK ADIMINIZI ATABİLİRSİNİZ

Şu an hizmetimize yoğun bir ilgi var. Bu yüzden vatandaşlarımıza çok teşekkür ederim. Ben ve çalışma arkadaşlarım da elimizden gelenin en iyisini yaparak değerli halkımıza en güzel şekilde hizmet vermeye çalışıyoruz. İzmit Belediyesi’nin Kocaeli halkına sunduğu ücretsiz diyetisyen hizmetinden her yaş grubundan kadın-erkek fark etmeksizin faydalanabilir. 0262 318 02 10 telefon numarasından randevu alarak benimle sağlıklı beslenme yolunda ilk adımınızı atabilirsiniz” dedi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica