İGF

İzmir Bergama’da toplu sözleşme sevinci

İzmir’de Bergama Belediyesi iştiraki Bakırçay A.Ş. ve Hizmet- İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

İZMİR (İGFA) – İzmir’in Bergama ilçesinde 363 işçinin yararlanacağı Toplu İş Sözleşmesi’ne göre yüzde 15 ile yüzde 70 arasında değişen oranlarda ücret zammı uygulandı, sosyal haklarda artış ve yenilikler sağlandı.

İmzalanan toplu iş sözleşmesi ile en düşük maaş yıl içerisinde alınacak olan sosyal yardımlar ile birlikte aylık en düşük maaş bekar için 3 bin 700 TL, en yüksek maaş ise 6 bin 300 TL oldu. Kıdem tazminatı 80 yevmiye çıkarıldı. Her işçi için yaptığı işe ve mesleki vasfına göre taban yevmiye belirlendi. Yıllık 50 kuruş kıdem ücreti yevmiyelere eklendi. Önceki yönetim döneminden devam eden mahkeme süreci nedeniyle toplu iş sözleşmesinden faydalanamayan ve şuan aktif olarak çalışan 53 işçiye yoksunluk ve destekleme primi adı altında 10 bin TL ödenmesine karar verildi.

Sözleşmeye göre ayrıca yıllık izne çıkan işçiye 10 yevmiye izin yardımı, ayda bir yevmiye olmak üzere yılda toplam 12 yevmiye bayram ikramiyesi, Temizlik İşleri’nde kamyon arkası ve mıntıkada görevli olan işçilere 100 TL pis koku primi verilmesine, yılda bir kez Eylül ayında çocuğu okula giden işçiye kırtasiye yardımı yapılmasına, her işçiye yazlık ve kışlık kıyafet yardımı, yakacak yardımı, yıllık 4 defa gıda yardımı yapılmasına karar verildi.

İmza töreninde Bergama Belediyesi hizmet binası önünde Hizmet-İş Sendikası tarafından toplu iş sözleşmesi anısına lokma döküldü. Tüm belediye çalışanları işçi, memur, birim müdürleri ve şefleri hep birlikte lokma yiyip, davul klarnet eşliğinde oynadı.

Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, iki yılı aşkın bir süredir Bergama için vizyon projeler yaptıklarına dikkat çekerek, yerel yönetim olarak çalışma sorumluluğunu yerine getirirken belediye işçileri için de imkanlar ölçüsünde en iyi çalışma şartlarını oluşturmaya gayret ettiklerini söyledi. Türkiye’de geçmişten günümüze devam eden toplu iş sözleşmeleri süreçlerine dikkat çeken Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Mahmut Arslan, Bergama Belediyesi iştiraki Bakırçay Şirketi ile imzalanan sözleşmenin işçi ve ailelerine hayır ve bereket getirmesini diledi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica