İGF

İzmir Foça’da film keyfi

İzmir’in Foça ilçesinde 4’üncüsü düzenlenen Uluslararası Arkeoloji ve Kültürel Miras Belgesel Film Günleri’nin açılış töreni Türkiye ve İtalya’dan iki belgesel filminin gösterimiyle başladı.

İZMİR(İGFA)-  İzmir’e Foça ilçesinin Marsilya Meydanında yapılan film günlerinde, 20-26 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek belgesel film günleri kapsamında, 18 farklı ülkeden 45 film, ‘‘Peki Bu Yerel Mi? Yerel Kültür ve Dünya Mirası’’ temasına farklı yaklaşımlar getiriyor.

Film Günlerinin koordinatörlüğünü yapan Deborah Semel Demirtaş; ‘‘Peki Bu Yerel Mi? Yerel Kültür ve Dünya Mirası’’, temayı seçmemizin nedeni Foça’nın yerel kültürüne odaklanmak istememiz. Yerel olanın ne olduğu ve farklı kültürlerle etkileşiminin nasıl tarif edilebileceği konulu belgeseller izletmek ve Foça’ya farklı kültürleri tanıtmak istedik.’’dedi.

4 Foça Uluslararası Arkeoloji ve Kültürel Miras Belgesel Film Günleri açılışında, İzmir İtalya Konsolosu Valerio Giorgio, İzmir Fransız Kültür Merkezi Müdürü José-Maria Queirós ve ABD Büyükelçiliği yetkilileri de yer aldı. 

 

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica