Ekonomi

İzmit bal günleri belsa plaza İzmit belediyesi önünde başladı

İzmit bal günleri belsa plaza İzmit belediyesi önünde başladı Doğan; “Kırsal Hizmetler Müdürlüğümüz aracılığıyla her alanda tarımsal üretime destek veriyoruz. Arıcılık da bunlardan birisi” dedi. İzmit bal günleri belsa plaza İzmit belediyesi önünde başladı detaylar haberimizde…

İzmit bal günleri belsa plaza İzmit belediyesi önünde başladı

İzmit Belediyesi ile Kocaeli Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından Bal Günleri etkinliği düzenlendi. Belsa önünde Pazar gününe kadar devam edecek etkinlikte 24 üretici bal ve bal ürünlerini sergileyip satıyor.

Açılış yapıldı…

Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği ve bu sene 3’üncüsü yapılacak olan etkinliğin açılışına İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Kocaeli İli Arı Yetiştiriciliği Birlik Başkanı Hüseyin Yılmaz ile bal üreticileri katıldı.

“Arıcılık kursları açıyoruz”

Etkinliğin açılışında konuşan Başkan Nevzat Doğan; “sanayi kenti olarak bilinen şehrimizin çok farklı özellikleri ve kaynakları da var. Bunlardan bir tanesi de ballarımızdır. Sanayi kentinde böyle bir etkinliğin yapılması ayrı bir anlam taşımakta… Kırsal Hizmetler Müdürlüğümüz aracılığıyla her alanda tarımsal üretime destek veriyoruz. Arıcılık da bunlardan birisi… Arıcılık kursları açıyoruz, malzemelerinin desteğini veriyoruz.

“Sağlık açısından mükemmel bir gıda”

Olayın sağlık boyutuna baktığımız zaman, ballarımız hem çok sağlıklı hem de çok lezzetli. Balın önemini tartışamayız. Keşke daha çok üretilebilse, maliyetleri düşük olabilse ve daha çok tüketilebilse!.. Dünyadaki en iyi reçel, kakaolu bir ürün, dünyanın en düşük kaliteli balıyla mukayese bile edilemez. Sağlık açısından mükemmel bir gıda… Aynı zamanda bir sektör… Biz de bu sektöre destek vermek için bal günleri düzenleyerek arıcılarımızla vatandaşlarımızı buluşturuyoruz.

“Arı gibi çalışalım, arı gibi üretelim, bal gibi bir yaşamımız olsun”

Burada en çok dikkat etmemiz gereken konu bal olunca, taklitlerinden, düşük kaliteli ballardan vatandaşlarımızı korumaktır. Gerçek ürünle, direk üreticiyle, tüketiciyle üretici arasında bağı oluşturmaktır. Birliğimiz bu görevi en güzel şekilde yapıyor, biz de destek veriyoruz. Günlerimiz, yeni yılımız bal gibi olsun. Arı gibi çalışalım, arı gibi üretelim, bal gibi bir yaşamımız olsun” dedi.

“İzmit Belediyesi ile birlikte İzmit’te 3. Bal Günleri etkinliğini düzenledik”

Birlik Başkanı Yılmaz da Kocaeli Arıcılar Birliği olarak İzmit Belediyesi ile birlikte İzmit’te 3. Bal Günleri etkinliğini düzenledik. Bizlere Belediye Başkanımız Dr. Nevzat Doğan’ın büyük desteği var. Kendisine ne kadar teşekkür etsek azdır. Amacımız üretici ve tüketiciyi buluşturmaktır” şeklinde konuştu.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica