Raporlar

İzmit Belediyesi 2021 tarım projeleriyle İzmitlilere kazandırdı

İzmit Belediyesi 2021 tarım projeleriyle İzmitlilere kazandırdı … Hasat edilen ürünler Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı Gıda Bankası aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. detaylar haberimizde…

İzmit Belediyesi 2021 tarım projeleriyle İzmitlilere kazandırdı

Üreten kent vizyonuyla İzmit’te yeni bir dönemi başlatan İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet’in öncülüğüyle 2021 yılında da tarımsal üretim hamleleriyle kazanan İzmitliler oldu

dut dikimi

İzmit Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü, üreten belediye vizyonuyla tarımsal üretim hamlelerine yıl boyunca devam etti. Toprağın zenginliğinden faydalanmak, üreticiyi teşvik etmek ve destek olmak adına yıl boyunca birçok çalışmaya imza atan Kırsal Hizmetler Müdürlüğü, gerçekleştirdiği eğitimlerle üreticinin ürününden maksimum verimi almasını sağladı.

aronya dağıtımı

HASADI YAPILDI, GIDA BANKASI’NDA YERİNİ ALDI

Durhasan Mahallesi’nde bulunan Tarımsal Üretim Bahçesi’nde yapılan sebze hasadı 9742 kg olarak gerçekleşti. Tarımsal Uygulama Bahçesi’nin rutin kontrol ve bakımları yapılırken bahçede bulunan meyve ağaçlarının hasadı toplam 1500 kg olarak gerçekleşti. Hasat edilen ürünler Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı Gıda Bankası aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

 

10.000 ADET SALEP DİKİLDİ

istiridye mantarı
istiridye mantarı

Tarımsal kalkınmaya ve üreticiyi desteklemeye önem veren İzmit Belediyesi salep üretimi için harekete geçti. Daha önce üretici belgesi alınan salep ürünü için Durhasan Tarımsal Uygulama Bahçesi’nde deneme dikimi yapıldı. Katma değeri yüksek ve nesli tükenmekte olan salebin bölge toprağına ve iklimine uygunluğu incelendi. Tarımsal Uygulama Bahçesi’nde toplamda 10.000 adet salep (7600 fide, 2400 yumru) dikildi.

 

500 ADET DUT FİDANI TOPRAKLA BULUŞTU

Tarımsal kalkınma ve katma değeri yüksek iş imkânı oluşturmak için hayata geçirilen İpek Böcekçiliği Projesi Dut Bahçesi’ne Eskişehir Büyükşehir Belediyesinin katkıda bulunduğu 500 adet dut fidanı dikildi. Süleymaniye Mahallesi’nde belediyeye ait yaklaşık 5 dönümlük alana 500 adet ichinosa çeşidi dut fidanı eken İzmit Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri, bahçenin bakımlarını düzenli olarak gerçekleştirdi.

nusrat tohumu dağıtım
nusrat tohumu dağıtım

ÇİFTÇİYE ‘NUSRAT’ BUĞDAYI DESTEĞİ

İzmit Belediyesinin yerel buğday tohum kullanımını ve verimliliğini arttırmak amacıyla İzmit Ziraat Odası ile birlikte Ambarcı Mahallesi’ndeki 4 dönüm alanda deneme üretimi yaptığı buğdaylar hasat edildi. Kırsal Hizmetler Müdürlüğü, en verimli buğday olarak belirlenen 43.800 kg Nusrat cinsi buğday tohumlarını yüzde 70 hibe ile 438 çiftçiye dağıttı.

 

BİNLERCE YILLIK GEÇMİŞİ OLAN ‘SİYEZ’

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte verimli buğday çeşitlerinin çıkmasıyla görmezden gelinerek zamanla unutulan, insanlığın tarımını yaptığı ilk bitki olan ve geçmişten günümüze hiçbir genetik değişikliğe uğramadan gelen bu toprakların ve insanlığın ilk buğdayı Siyez, Mecidiye Mahallesi’nde toprakla buluştu. İzmit Belediyesi, düşük glüten içeriği ve diğer buğdaylara nazaran daha yüksek besleyiciliği ile öne çıkan Siyez buğday tarımında farkındalığı arttırmak ve unutulmuş değerin bu topraklara geri dönmesini hedefliyor.

siyez buğdayı

SÜT ÜRETİCİLERİNE EĞİTİM VERİLDİ

Kırsal Hizmetler Müdürlüğü süt üretiminde kaliteyi arttırmak, sütün sağım hijyenini arttırmak ve süt sığırlarının meme sağlığını korumak amacıyla süt üreticilerine Sütün Hijyeni ve Kalitesi eğitimi verildi. Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri Bulduk, Çağırgan, Süverler, Böğürgen, Kaynarca ve Gökçeören Mahallelerinde süt üreticilerine süt sığırlarının meme sağlığını korumak, çiğ süt üretiminde hijyen ve kaliteyi arttırmaya yönelik çalışmalar konulu eğitimler verdi.

siyez buğdayı

ÇİFTÇİYE SÜPER MEYVE ARONYA DAĞITILDI

Kırsal Hizmetler Müdürlüğü, 2020 yılında Emirhan Mahallesi’nde çiftçiye katma değeri yüksek alternatif gelir kaynağı oluşturmak amacıyla Alternatif Ürünler Bahçesi’nde süper meye aronya meyvesini toprakla buluşturmuştu. Adaptasyon süreci tamamlanan ve bölgeye uyumlu olduğu belirlenen aronya meyve fidanları 2021 yılında çiftçiye dağıtıldı. Bayraktar Mahallesi’nde gerçekleştirilen dağıtımda ayrıca ekim töreni gerçekleştirildi. İzmit’ten başvuru yapan 4 çiftçiye yüzde 90 hibeli olarak toplamda 635 adet süper meyve aronya dağıtıldı.

süt eğitimi

İSTİRİDYE MANTARI ÜRETİMİ BAŞLADI

Besin değeri yüksek istiridye mantarı için kolları sıvayan Kırsal Hizmetler Müdürlüğü, Modern Hayvan Pazarı’nda mantar üretim çadırı kurdu. Tarımsal kalkınma hamleleri kapsamında istiridye mantarı üretimine başlayan ve çiftçiye öncülük eden İzmit Belediyesi, mantar üretim çadırında rekora imza attı. Mantar üretiminin ilk flaş döneminde toplam 1452 kilogram istiridye mantarı hasat edildi.

süt eğitimi

TARIMSAL VERİM EĞİTİMLERİ

İzmit Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, çiftçilere yem bitki yetiştiriciliği ve bakımı ile ilgili eğitim verdi. Üreten belediye İzmit Belediyesi, son yıllarda gerçekleşen iklimsel verim kayıplarını durdurmak ve fiyat artışlarından dolayı çiftçinin en büyük giderlerinden biri haline gelen ilaç ve gübrenin kullanımından maksimum fayda sağlanması amacıyla eğitimlerine devam edecek. Çiftçiler de alacakları eğitimlerle, tarımsal ürünlerden daha çok verim alır hale gelecek.

tarımsal üretim bahçesi hasat

ÇİFTÇİYE TOPRAK VE BİTKİ ANALİZLERİNDE DANIŞMANLIK HİZMETİ VERECEK

Üreten ve üreticiyi destekleyen İzmit Belediyesi bir yandan çiftçiye öncülük ederken bir yandan da eğitimlerle ürünlerinden daha fazla verim almalarını hedefledi. Bu kapsamda Kırsal Hizmetler Müdürlüğü bünyesinde görevli ziraat mühendisleri, tarımsal üretimdeki riskleri minimize etmek ve bu zorlu günlerde çiftçinin yanında olmak amacıyla yaklaşık 110 bin dönüm alanda bin 500 kayıtlı çiftçiye tarımsal üretim alanında destek verecek. Verim artışı ve bilinçli üretim amacıyla üretim alanlarında doğru gübreleme ve doğru ilaçlama odaklı olarak çiftçilere toprak ve bitki analizleri konusunda danışmanlık hizmeti verilecek.

dut dikimi

KOCAELİLİ ÇİFTÇİYE FİDAN DAĞITIMI

Üreten belediye İzmit Belediyesi tarafından, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hine edilen 144 bin 500 sebze fidesi çiftçilere dağıtıldı. F1 yüksek verimli fideler yalnızca İzmitli çiftçilere değil, Kocaeli’nin diğer ilçelerindeki üreticilere de dağıtıldı. İzmit, Başiskele, Gölcük, Kandıra, Gebze, Karamürsel, Kartepe ve Derince’de Ziraat Odaları vasıtasıyla çiftçilere adil bir şekilde fide dağıtımı yapıldı.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica