Genel

İzmit Belediyesi AKP dönemlerinde boşa harcanan milyonların peşinde

İzmit Belediyesi AKP dönemlerinde boşa harcanan milyonların peşinde… Konunun derinlemesine ve ayrıntılı şekilde inceleyen Başkan Hürriyet, İzmit Belediyesi Hukuk İşleri Müdürlüğü tarafından yasal işlem başlatılacağını da açıkladı. detaylar haberimizde…

İzmit Belediyesi AKP dönemlerinde boşa harcanan milyonların peşinde

İzmit Belediyesi ENSAR, TÜGVA gibi belediye kasasını sömüren; cemaat ve vakıflar için kanuna aykırı şekilde halkın vergilerinden harcanan milyonların peşine düşüyor.

İzmit Belediyesi, geçmiş dönem belediye başkanı Nevzat Doğan tarafından, bedelsiz olarak yaptırdığı ve kullanımına tahsis ettiği Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA); ENSAR Vakfı ve buna benzer cemaat vakıfları için harcanan miktarı açıkladı. Buna göre İzmit Belediyesi’nin geçtiğimiz dönemde yetkisi olmadığı halde ENSAR ve TÜGVA gibi cemaat ve vakıflarına toplam 6 Milyon TL harcadığı belirtildi. İzmit Belediyesi cemaat vakıflarına alınan tuvalet kâğıdından, beyaz eşyasından kahve ve şekerine, doğalgaz-su-elektrik faturasından, konsol oyunlarına kadar yasal olmayan bir şekilde TÜGVA, ENSAR başta olmak üzere cemaat ve vakıflara harcanan milyonların peşine düşüyor.

“Bütün harcamalar milletin cebinden”

Bilindiği üzere 2017 yılında İzmit Belediyesi ile TÜGVA arasında yapılan protokole göre Belsa Plaza B Blok 25 yıllığına TÜGVA’ya devredilmişti. Bir belediye başkanının yetki süresinin çok üzerinde yapılan protokole göre de İzmit Belediyesi TÜGVA’nın tüm masraflarını üstlenmiş ve terliğinden, çilingir hizmetlerine kadar harcamalar İzmit Belediyesi’nin kasasından gerçekleştirilmişti. Aynı şekilde İzmit Belediyesi ile 10 yıllık bir protokole imza atan ENSAR Vakfı da bütün harcamalarını İzmit Belediyesi’nin üzerine yıkarak 2018 yılında Nebi Güdük Kültür Merkezi’nin açılışını gerçekleştirmişti.

“Tuvalet kâğıdından nevresim takımına kadar 6 milyon harcandı”

TÜGVA, ENSAR gibi cemaat ve vakıflara yapılan ve bir belediye başkanlığı dönemini katbekat aşan protokollerin yükü ise milyonları buldu. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in kalem kalem açıkladığı rakamlara göre İzmit Belediyesi TÜGVA, ENSAR gibi bazı diğer cemaat ve vakıflara toplam 6 Milyon TL ödeme yapıldığını ortaya çıkardı. TÜGVA ve ENSAR’ın bina yapım işine 4 milyon 517 bin lira; diğer ödeme harcamalarına ise 1 milyon 574 bin lira toplamda 6 milyon 91 bin lira harcandığı belirlendi.

“Bowling faturası bile belediyeye kesilmiş”

İzmit Belediyesi’nde yapılan araştırmalar sonucu pek çok harcamanın bile faturasının belediyeye kesildiği ortaya çıktı. Pek çok etkinlik için belediyeye kasasını kullanan vakıflar, eğlencelerinin faturasını belediyeye kesmekten çekinmemiş. Bowling ve lazer oyunu turnuvaları düzenleyen, son model konsol oyunlarını alan vakıfların bunların yanı sıra çilingir hizmeti; faturalar, tuvalet kağıdı, kahve, çay, şeker paraları, nevresim ve battaniye alımları gibi pek çok kalemde milyonlarca liranın heba edildiği belirlendi.

“ENSAR ve TÜGVA için tahliye işlemleri başlatılacak”

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, hem yapılan haksız protokoller, bedelsiz tahsis edilen binalar ve bedelsiz yapım işleri; hem de İzmit Belediyesi’nin ve dâhi kamunun bu yolla zarara uğratılması nedeniyle belediye içerisinde soruşturma başlattı. Konunun derinlemesine ve ayrıntılı şekilde inceleyen Başkan Hürriyet, İzmit Belediyesi Hukuk İşleri Müdürlüğü tarafından yasal işlem başlatılacağını da açıkladı. Buna göre özellikle TÜGVA ve ENSAR vakfında bir an önce tahliye işlemine başlaması için harekete geçildiği; belediyenin yetkisi olmadığı halde belediyeyi zarara uğratan kişi ya da kişiler hakkında yasal işlem sürecine gireceği belirtildi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica