Genel

İzmit Belediyesi Dernekler Yerleşkesinde ’Asbest’ paneli

İzmit Belediyesi Dernekler Yerleşkesinde ’Asbest’ paneli

Ülkemizin en önemli sorunlarından biri olan asbest, İzmit Belediyesi ev sahipliğinde İzmit Dernekler Yerleşkesi’nde STK’ların katılımı ile masaya yatırıldı – akarhaber

İzmit Belediyesi, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, TMMOB Kocaeli İl Koordinasyon Kurulu ve Asbest Söküm Uzmanları Derneği (ASUD) iş birliği ile “Hayatımızdaki Asbest Tehlikesi ve İSG Kültürü” konulu panel gerçekleşti. İzmit Belediyesi Dernekler Yerleşkesi’nde gerçekleşen panelde ASUD Başkanı Mehmet Şeyhmus Ensari, KOÜ Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Çiğdem Çağlayan, MMO Kocaeli Şubesi İSİG Komisyonu Üyesi Selçuk Karstarlı ve Yüksek Çevre Mühendisi Sait Ağdacı konuşmacı olarak yer aldı.

GENİŞ KATILIM

Kocaeli’yi bekleyen tehditlerin konuşulduğu panele İzmit Belediyesi STK ve Esnaf Masası Koordinatörü Birol Sağlam, TMMOB İKK Sekreteri Mehmet Ali Elma, ÇYDD Kocaeli Şube Başkanı Meral Dönmez, İzmit Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Havva Açıkgöz, Makine Mühendisleri Odası eski Başkanı Murat Kürekçi ve vatandaşlar katıldı.

ASBEST NEDİR?

Asbest, gemi, inşaat otomotiv gibi pek çok alanda kullanılan ancak doğru kullanılmadığı takdirde ise insan sağlığını olumsuz yönde etkileyen maddelerin başında geliyor. Kolay tutuşmaması, sıcaklığa dayanıklı olması, ısı izolasyonu sağlaması nedeniyle sıklıkla kullanılan asbest, inşaat sektörünün önemli araçlarından biri olarak kullanılıyor. Asbestin en büyük tehlikesi ise havada solunur hale geldiğinde gerçekleşiyor. Öldürücü etkisi olan asbest akciğerlerde birikerek canlılara büyük zarar veriyor. Akciğer zedelenmesi ile başlayan süreç kanser ile sonuçlanıyor. Konuşmaların sonunda karşılıklı plaketler takdim edildi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica