Kültür-Sanat-Tarih-Turizm

İzmit Belediyesi, Hıdırellez’i köylerde şölen havasında kutlayacak

İzmit Belediyesi, Hıdırellez’i köylerde şölen havasında kutlayacak

İzmit Belediyesi doğanın uyanışını ve baharın gelişini temsil eden Hıdırellez sebebiyle Balören, Mecidiye ve Bayraktar Mahallelerinde 3 gün boyunca Hıdırellez şenlikleri düzenleyecek – akarhaber

İzmit Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde köy muhtarlıkları ile birlikte gerçekleşecek olan Hıdırellez Şenlikleri, Balkan Dernekleri Yerleşkesi’nin yanı sıra 3 gün boyunca köylerde de devam edecek. Programlar kapsamında 5 Mayıs Cuma günü Mecidiye Köyü’nde, 6 Mayıs Cumartesi günü Bayraktar Köyü’nde ve 7 Mayıs Pazar günü Balören Köyü’nde birbirinden renkli etkinlikler gerçekleştirilecek.

TABİATIN YENİDEN UYANIŞI

Çeşitli eğlencelerin yanı sıra halk arasında geleneksel özellikleri taşıyan kışın bitişi ve tabiatın yeniden uyanışını simgeleyen Hıdırellez’de, üç gün boyunca devam edecek olan etkinliklerle İzmit’in köylerinde renkli görüntüler ortaya çıkacak. Hıdırellez’in kendine özgü ritüellerinden olan ateş üstünden atlama ve konserlerle şölen havasında geçecek olan şenliklere tüm mahalle sakinleri davetli.

İzmit Belediyesi, 3 günlük Hıdırellez programı
İzmit Belediyesi, 3 günlük Hıdırellez programı
Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica