Doğa Tarım

İzmit Belediyesi vektörlerle mücadele başlattı

İzmit Belediyesi vektörlerle mücadele başlattı

İzmit Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, havaların ısınmasıyla birlikte toplum ve çevre sağlığını korumak adına vektörlerle (Haşere) mücadele çalışmalarına başladı

İzmit Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte kent genelinde uygulayacağı ilaçlama çalışmalarına başladı. Belediye bünyesinde bulunan üç farklı araç, haftanın üç günü belirlenen saatler ve bölgelerde ilaçlama çalışması yapacak. Özellikle sivrisineklerin yoğun olarak bulunduğu dere kenarları, su kanalları, kanalizasyonlar ve mahalleleri ilaçlayacak olan ekipler, vatandaşların rahat bir yaz mevsimi geçirmesi adına mücadele edecek.

ÇETİNKAYA, “HAFTANIN ÜÇ GÜNÜ UYGULANACAK”

Vektörlerle mücadele ile ilgili yapılacak çalışmalar hakkında bilgiler veren İzmit Belediyesi Veteriner İşleri ve Kırsal Hizmetler Müdürü Dr. Mehmet Çetinkaya, “Yaz mevsiminin gelişi ile birlikte havaların ısınması sonrası ortaya çıkan sinek ve haşerelerin, vatandaşlarımızı rahatsız etmemesi adına vektörlerle mücadeleyi başlatmış bulunuyoruz. Bünyemizdeki üç araç ile birlikte haftanın üç günü, hazırlanan program dahilinde İzmit’in tüm mahallelerinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica