Bilim-Teknoloji

İzmit Belediyesi Yaşama Destek Evi’nde ilk mezuniyet sevinci

İzmit Belediyesi Yaşama Destek Evi’nde ilk mezuniyet sevinci

İzmit Belediyesi tarafından geçtiğimiz Aralık ayında açılan Yaşama Destek Evi, ilk mezunlarını vermenin haklı gururunu yaşıyor

Sosyal belediyecilik ilkelerinden taviz vermeden çalışmalarına devam eden İzmit Belediyesi, hayata geçirdiği projelerin meyvelerini toplamaya devam ediyor. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in seçim vaatleri arasında yer alan ve geçtiğimiz sene Aralık ayında özel gereksinimli bireyleri yaşama dahil etmek adına kurulan Yaşama Destek Evi (YADEV), ilk mezunlarını veriyor. Önümüzdeki günlerde ailelerinde katılacağı mezuniyet programı YADEV’de gerçekleştirilecek.

İKİNCİ GRUP İÇİN ÖN GÖRÜŞMELER YAPILDI

İzmit Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde uzman kadrosu ile özel gereksinimli bireylere öz bakım becerileri, günlük yaşam faaliyetleri, toplumsal becerilerin kazandırılması amacıyla açılan YADEV, vatandaşların önemli bir ihtiyacını karşıladı. YADEV için bugüne kadar yapılan yüzlerce başvuru, alanında uzman kişilerce değerlendirildi. İlk grubun mezuniyet töreninin ardından başlayacak olan ikinci grup için de gerekli ön görüşmeler yapıldı.

HİZMET ETMEYE DEVAM EDECEK

Özel gereksinimli bireylerin hayatla kurduğu ilişkinin güçlenmesi, yaşam kalitesinin artması, sosyalleşmesi, günlük yaşantısında desteğe ihtiyaç duyduğu anları en aza indirmek, özel gereksinimli bireylerin yakınlarını desteklemek ve bakımlarını üstlenme konusundaki sorumluluk alanlarını daraltmak amacıyla kurulan YADEV yeni dönemlerde de özel gereksinimli bireylere hizmet etmeye devam edecek.
devam edecektir.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica