Siyaset

İzmit Belediyesinde Meclis toplantısı yapıldı

İzmit Belediyesinde Meclis toplantısı yapıldı Hürriyet; “Hepimiz geçici olduğunu bildiğimiz bu koltuklara seçilerek geldik. Kim seçilirse seçilsin, bunu kabullenmek saygı duymak gerekir. Vatandaşlarımızın seçtiği bizler İzmit halkına hukukun ve adaletin gösterdiği ışıkla, kimseye kötü bakmadan çalışacağız” dedi. detaylar haberimizde…

İzmit Belediyesinde Meclis toplantısı yapıldı

İzmit Belediyesi meclis toplantısı Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet başkanlığında yapıldı.

Yeni dönemin ikinci meclis toplantısında 13 gündem maddesi görüşüldü.

Başkan Hürriyet, gündem maddelerine geçilmeden önce yaptığı konuşmada açıklamada Ramazan ayının milletimiz ve İslam alemine hayırlar getirmesini diledi. Hürriyet, Suriye ve Irak sınırında şehit olan askerlere rahmet, yakınlarına sabırlar dileğinde de bulundu.

“Vatandaş görevini yaptı”

Başkan Hürriyet, İstanbul Büyükşehir Belediye seçiminin yenilenmesiyle ilgili olarak da şunları söyledi: “Bu konuşmayı bir hukukçu olarak demokrasi adına yapıyorum. Vatandaşlarımız kutsal olan oy kullanma hakkını kullanarak seçimini yaptı. Hepimiz geçici olduğunu bildiğimiz bu koltuklara seçilerek geldik. Kim seçilirse seçilsin, bunu kabullenmek saygı duymak gerekir. Vatandaşlarımızın seçtiği bizler İzmit halkına hukukun ve adaletin gösterdiği ışıkla, kimseye kötü bakmadan çalışacağız.

“Adalet güzeldir”

Adalet çok güzeldir. Ama devlet büyüklerinde olursa daha güzeldir. Bu vesile ile ülkemiz için, kentimiz için hukukun üstünlüğü ve adalet diliyorum. Üstünlerin hukuku değil. Adalet diliyorum, herkes için adalet. Ayırmadan, kayırmadan. Bütün oylar aynı zarftan çıkmasına rağmen sadece İstanbul Büyükşehir Belediye seçiminin iptal edilmesini anlamak mümkün değil. Bu hukuka vurulmuş bir darbedir. YSK sadece Büyükşehir’i iptal ederek hukuksuz bir karar vermiştir. Her şey güzel olacak.”

Mecliste Marmara Belediyeler Birliği’nde İzmit Belediyesi’ni temsil etmek için bir asil, bir yedek üye seçimi yapıldı. Yapılan seçim sonucunda oy çokluğu ile AK Parti adına Çağlayan Duman asil, Engin Duymaz da yedek üye olarak seçildiler.

Gündem maddelerinden İzmit Belediyesine ait 2018 Yılı Kesin Hesabı ve ekli cetvellerinin görüşülmesi teklifi ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğünün yazısı ilgili komisyona havale edildi.

Kent temizliği hizmet alım işi ihalesinin yapılması teklifi de detaylı görüşülmek üzere komisyona havale edilirken, Başkan Yardımcısı olarak görevlendirilenler ile Belediye Meclis üyelerinin huzur hakları ücretinin tespiti ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonunun raporu kabul edildi.

“Allah’tan korkarım”

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, gündem dışı yaptığı konuşmada; “Yaklaşık 3 haftadır çalışıyoruz. Bir taşı yerinden oynatmadım. Ben Allah’tan korkarım. Belediye personeliyle görüşmemde onlarında Allah’tan korkmalarını istedim. Biz kimseyi ot yolmaya göndermedik, kimsenin kellesini almadık. Her hangi bir hukuksuzluk, haksızlık görürsem asla affetmem. Çok ciddi usulsüz atamalar, hukuksuz kazançlar var. Belli şirketlere haksız kazançlar sağlanan ihale dosyaları var. Tek kalemden, tek el yazısı ile çıkmış. Bunların gereğini yapacağım. Hukuk içinde yapacağım. Kimsenin hakkını yemeyeceğim. Ben yapacağım her işte Allah korkusu ile yapacağım.

“Korkmalarına gerek yok”

Personel arkadaşlarımız işini hakkı ile yapmaları halinde, partizanlık yapmadığı sürece korkmalarının gereği yok. Sadece işlerini yapsınlar. Benim kendi ekibimi kurmam kadar doğal bir şey olamaz. Zamanla bunu yapacağım. Kimseye haksızlık yapmamaya özen gösteriyorum. Kimseyi itibarsızlaştırmak ve siyasete malzeme etmemek adına özen gösteriyorum” şeklinde konuştu.

Kesin hesap özeti için bir sonraki meclis toplantısının 14 mayıs Salı günü saat 15.00 de yeniden toplanması kararlaştırıldı.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica