Genel

İzmit Belediyesi’nde o gün sadece erkekler çalışacak!

İzmit Belediyesi’nde o gün sadece erkekler çalışacak! … Hürriyet, “İzmit Belediyesi bu anlamda farkındalık yaratmaya, kadınlara güç katmaya, cesaretini arttırmaya çalışan eylem ve söylemlerle çalışıyor” dedi. detaylar haberimizde…

İzmit Belediyesi’nde o gün sadece erkekler çalışacak!

Başkan Hürriyet: 8 Mart’ta kadın çalışanlarımız idari izinli

Belediyede çalışan kadın personele karanfil dağıtarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayan İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, “Toplu İŞ Sözleşmesi’nde bir ilke daha imza attık. 8 Mart’ta hepiniz idari izinlisiniz. Pazartesi günü burada sadece erkekler çalışacak” dedi

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle belediye binasında kadın çalışanlarıyla bir araya geldi. Başkan Hürriyet’e Genel-İş Sendikası Şube Başkanı Vedat Küçük ve Tüm-Bel-Sen Şube Başkanı Erdal Karakuş da eşlik etti. Kadın çalışanların her ortamda eşit şartlarda, huzurlu ve dayanışma içinde çalışmasının önemli olduğunu belirten Hürriyet, “İzmit Belediyesi bu anlamda farkındalık yaratmaya, kadınlara güç katmaya, cesaretini arttırmaya çalışan eylem ve söylemlerle çalışıyor” dedi.

TİS’TE BİR İLKE İMZA ATILDI

8 Mart’ta işçi ve memur tüm kadın çalışanların idari izinli olacağının altını çizen başkan Hürriyet, “Pazartesi günü hepiniz izinli olacaksınız. Memurların ve işçilerin sözleşmelerinde bir ilke imza attık; 8 Mart’ta bütün kadın çalışanlarımız idari izinli sayılacak. 8 Mart’ı doya doya yaşasın, Kadın özgürlüklerini daha fazla konuşsun, siyasette, sanatta, sosyal yaşamda, çalışma hayatında daha fazla yer almasını sağlayacak etkinliklere, çalışmalara daha fazla katılım sağlasın diye kolaylık sağlamak istedik” şeklinde konuştu.

8’İNDE ERKEKLER ÇALIŞACAK

İşçi kadınların bu yıl ilk kez 8 Mart’ta tatil yapacağını belirten belediye başkanı Hürriyet, “Pazartesi günü bu binada sadece erkekler çalışıyor olacak. Pazartesi görüşemeyeceğimiz için 8 Mart’ı bugün kutlamak istedim. 8 Mart aynı zamanda acı olayların, işçi ölümlerinin konuşulduğu, kutlamaktan ziyade farkındalık amaçlanan gün. Bu mücadelede hayatını kaybeden, bizlerin yolunu açan bütün kadınların ruhları şad olsun. Bu önemli mücadeleler olmasa bugün bu kadar kadın yaşamın içinde olmazdı.

DİĞERLERİNE ÖRNEK OLSUN

Kadın işçilerimiz ilk izinlerini yaşayacaklar. İlkleri yapıyor olmak da kıymetli. Bu hepimizin eseri. Hep birlikte, dayanışma ruhuyla her şey mümkün. Yeter ki isteyelim, amacımız iyi olsun. Kadınların yüzünün gülmesi, dayanışma içinde çalışması, her alanda kendini ifade etmesi, özgüvenli ve ayağını sağlam yere basıyor olması çok önemli. İzmit Belediyesi kadın çalışanlarına daha iyi ortamda çalışması için elinden geleni yapıyor. Diğer belediyelere, kamuya ve özel sektöre örnek olsun. Yılda bir kere 8 Mart oluyor” önerisinde bulundu.

ERKEKLERE ‘ŞİDDET’ CEZASI

Hem işçi hem de memur çalışanların toplu iş sözleşmesinde kadına şiddetin önüne geçebilmek için adımlar atıldığının altını çizen Hürriyet, “Erkek çalışanların evlerinde eşlerine veya aile bireylerine şiddet uygulaması durumunda bazı yaptırımlarla karşılaşacak. Yetkilerimiz dahilinde bütün kadınları korumaya gayret ediyoruz. Sözlü ve fiziki tacizlere uğramaması için yetkilerimizi kadınlar lehine kullanmaya gayret ediyoruz” sözlerini kaydetti.

KARAKUŞ’TAN TEŞEKKÜR

Programda kadın çalışanların gününü kutlayan Tüm-Bel-Sen Şube Başkanı Erdal Karakuş, “Toplu İş Sözleşmesi (TİS) süreçlerinde başkanımız 8 Mart anma gününe dair vurgularımızı da sözleşmeyle birleştirdi. TİS’te kadını koruyan maddelerimizin hüküm altına alınması çok kıymetli. Dünya tarihinde sendikaların kurulmasında kadınların dik duruşları etkilidir. Kadının olduğu yerde barış, kardeşlik, eşitlik var. Kentteki emek mücadelesinin daima yanında olan başkanımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

KADIN KOMİSYONLARI…

Toplu İş Sözleşmesi’nden işçilerin duyduğu memnuniyeti her fırsatta dile getiren Genel-İş Sendikası Şube Başkanı Küçük ise “Bu güzel tabloları çok özlemişiz. Hem emeğe değerinin verilmesi, hem de kadın emekçilere verilen değer bu kentte unutulmuş şeylerdi. Bu imkanı sunan, kadın mücadelesinin içinde hep var olan başkanımıza teşekkür ediyorum. Bu süreçten sonra tüm işyerlerimizde kadın arkadaşlarımızın oluşturacağı komisyonlarımızı kuracağız. Birlikte düşüneceğiz ve birlikte yapacağız” sözlerini kaydetti.

SİZİ ÇOK SEVİYORUZ

Belediyede çalışan kadın personel adına söz alan santral çalışanı Ümmühan Aysu ise kendilerine son derece özen gösteren ve çalışma koşullarının iyileştirilmesinden evlerindeki huzura kadar birçok hususu düşünen belediye başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’e “Şuan çok duyguluyum. İlklere imza atan değerli, zarif başkanım sizinle gurur duyuyoruz. Çok anlamlı projelere imza atıyorsunuz. Sizi çok seviyoruz” diyerek başkanın Kadınlar Günü’nü kutladı.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica