Bilim-Teknoloji

İzmit Belediyesinden çocuklara ‘Nutuk’ kitabı hediye

İzmit Belediyesinden çocuklara ‘Nutuk’ kitabı hediye … “İsteyen okullara ve çocuklara ücretsiz olarak iki önemli eseri gönderen İzmit Belediyesi şehir dışından gelen talepleri de geri çevirmiyor…” detaylar haberimizde…

İzmit Belediyesinden çocuklara ‘Nutuk’ kitabı hediye

İzmit Belediyesi, Atatürk’ün yakın tarihimize ışık tutan büyük eseri Nutuk ve herkese tavsiye ettiği eğitimle toplumsal kalkınmayı destansı dille kaleme alan Beyaz Zambaklar Ülkesinde adlı kitabı her fırsatta çocuklarla buluşturuyor

Eğitim, kültür ve edebiyat alanında yaptığı çalışmalarla halkın gelişimine katkıda bulunan İzmit Belediyesi okullara ve öğrencilere sunduğu desteklerle de üzerine düşen sorumlulukları yerine getiriyor. Özellikle yeni neslin ihtiyaçları doğrultusunda planlamalar yapan ve projeler geliştiren İzmit Belediyesi organizasyonlarında hediye ettiği baş ucu kitapları; Nutuk ve Beyaz Zambaklar Ülkesinde ile çocuklar başta olmak üzere vatandaşların hayatlarına dokunmaya devam ediyor. İsteyen okullara ve çocuklara ücretsiz olarak iki önemli eseri gönderen İzmit Belediyesi şehir dışından gelen talepleri de geri çevirmiyor.

ATATÜRK MÜFREDATA KOYDURDU

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün yakın tarihimize ışık tutan, 1919’dan 1927’ye kadar kendisinin ve silah arkadaşlarının milli mücadelede faaliyetlerini anlattığı konuşmasından oluşan Nutuk’u her vatandaşın mutlaka okumasını isteyen İzmit Belediyesi, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün, uzun yıllar farklı ülkelerin egemenliğinde yaşamış bir toplumun kendi ayakları üzerinde kalkınmasını konu edindiği için değer verdiği ve Türkçe’ye çevirterek milli eğitim müfredatına koydurduğu Rus yazar Grigory Petrov’un kaleme aldığı Beyaz Zambaklar Ülkesinde kitabını da isteyen herkese ulaştırıyor.

HER SATIRINDA DERSLER VERİYOR

Zamanının önemli bir bölümünü Finlandiya’da geçiren ve seyahatleri sırasında edindiği izlenimlerini 1923 yılında destansı bir anlatımla romanlaştıran Petrov, 20’nci yüzyılın başında Finlandiya’nın Rusya’ya karşı verdiği bağımsızlık mücadelesini ve sonrasında ekonomiden eğitime, sağlıktan tarıma birçok alandaki gelişimini tüm yönleriyle ele alıyor. Dünya klasikleri arasında yer alan Beyaz Zambaklar Ülkesinde, her satırında önemli dersler veriyor ve medeniyete tuttuğu ışıkla her millet ve kültürden insanın okuması gereken eserler arasında yer alıyor.

VATAN BİLİNCİ NASIL OLUŞUR?

Vatan bilincinin oluşması ve toplumsal gelişim için önemli bir kılavuz niteliği taşıyan ve geleceğe ışık tutan Nutuk ise Atatürk’ün tarihçi kimliğini ortaya koyuyor. Bizzat Atatürk ve etrafındaki ekibin çalışmasıyla hazırlanan Nutuk, 19 Mayıs 1919’dan 1926 yılı sonlarına kadar geçen sürede Ulu Önder’imizin olaylara ve şahıslara bakışı ile değerlendirmelerini yansıtıyor. Ayrıca Nutuk’ta yeni rejimin durumu, inkılabın metodu, başlangıç ve gelişme safhaları, geçirdiği aşamalar, maruz kaldığı tehlikeler ve sonuçları üzerinde de durulmuştur.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica