Genel

İzmit Belediyesine Macaristan büyükelçisinden anlamlı ziyaret

Fatma Kaplan Hürriyet, Macaristan Büyükelçisi Viktor Matis’i makamında misafir etti...

İzmit Belediyesine Macaristan büyükelçisinden anlamlı ziyaretViktor Matis; “300 yıl önce bu şehirde çok önemli Macarlar yaşadı. Burada yaşam kurdular ve burada vefat ettiler. Şimdide çok güzel müzeleri var ve anıları yaşamaya devam ediyor” dedi. detaylar haberimizde…

İzmit Belediyesine Macaristan büyükelçisinden anlamlı ziyaret

macaristan büyükelçisi başkan hürriyet ve konsolos

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Macaristan Büyükelçisi Viktor Matis’i makamında misafir etti.

Macaristan Büyükelçisi Viktor Matis ve Macaristan Kocaeli Fahri Konsolosu Alpaslan Kaya, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’e ziyarette bulundu. Ziyarette Macaristan için İzmit’in önemli olduğu vurgusu yapılırken İzmit Belediyesi ve Macaristan arasında kültürel faaliyetler anlamında iş birliği yapılması konusunda görüşler sunuldu.

“İzmit Macaristan için çok önemli”

Başkan Hürriyet’in misafirperverliğinden duydukları memnuniyeti belirten Macaristan Büyükelçisi Viktor Matis, “Daha önce Ankara’da kültür işlerinde çalıştım. O yüzden İzmit’e çok sık geldim. Sizin seçilmenizden iki ay öncede büyükelçi olarak atandım. Ayrıca seçildiğiniz için sizi tebrik ediyorum. İzmit bizim için gerçekten önemli bir şehir. Çünkü 300 yıl önce bu şehirde çok önemli Macarlar yaşadı. Burada yaşam kurdular ve burada vefat ettiler. Şimdide çok güzel müzeleri var ve anıları yaşamaya devam ediyor. Bu bölgedeki sanayi ve ticaret Macaristan için çok önemli. Biz İzmit ile kültürel faaliyetlerde bulunmaya tekrar başlamak istiyoruz ve daha fazla iş yapmak istiyoruz” dedi.

“Macaristan ile yapacağımız çalışmalara destek oluruz”

Ardından konuşan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, “Öncelikle dostluğunuz ve ziyaretiniz için teşekkür ediyorum. Sizi görmekten memnun oldum. Şehrimize olan hassasiyetleriniz ve iş birliğiniz bizim içinde kıymetlidir. Bu konuda Macaristan ile yapacağımız her türlü çalışmada bizlerde destek olmak isteriz. Hem biz daha fazla bilgi sahibi oluruz hem de bu vesileyle destek çıkmış oluruz. Bundan sonraki projelerde birlikte hareket edilirse seve seve destek çıkarız” ifadelerinde bulundu.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica