Genel

İzmit Belediyesinin talebine İl Milli Eğitim Müdürlüğünden gecikmeli red

İzmit Belediyesinin talebine İl Milli Eğitim Müdürlüğünden gecikmeli red … Hürriyet, Tavşantepe Mahallesi Hacı Bektaşi Sokak’taki eski ortaokulu alanını, vatandaşların talebi üzerine sosyal bir yaşam alanına dönüştürmek için İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen’e bölgenin İzmit Belediyesi iznine verilmesini talep etmişti. detaylar haberimizde…

İzmit Belediyesinin talebine İl Milli Eğitim Müdürlüğünden gecikmeli red

İzmit Belediyesinin vatandaşların talebi üzerine Tavştantepe Mahallesi’nde atıl bırakılan bölgenin sosyal alan olarak değerlendirme talebine İl Milli Eğitim Müdürlüğü olumsuz geri dönüş yaptı

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, Milli Eğitim Bakanlığı’na tahsisli olan Tavşantepe Mahallesi Hacı Bektaşi Sokak’taki eski ortaokulu alanını, vatandaşların talebi üzerine sosyal bir yaşam alanına dönüştürmek için İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen’e bölgenin İzmit Belediyesi iznine verilmesini talep etmişti. Tavşantepelilerin talebine kulak veren Başkan Hürriyet’in hem resmi hem de ziyaretle yaptığı talep üzerinden 2 ay sonra İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden olumsuz geri dönüş yapıldı.

BÖLGE HALKIYLA BİR ARAYA GELDİLER

İzmit Belediyesi bir zamanlar düğünlerin, şölenlerin, spor organizasyonlarının düzenlendiği, çocukların oyun oynadığı Tavşantepe Mahallesi Hacı Bektaşi Sokak’taki atıl durumda bırakılan eski ortaokulu alanını yeniden bölge halkına kazandırmak adına İl Milli Eğitim’e yaptığı talep olumsuz geri dönüş aldı. Bunun üzerine Meclis üyeleri Devrim Bal, Ertuğrul Malçok, Başkan Yardımcıları Emirşah Torun, Cem Güler ile Koordinatörler Hakan Özkum ve Birol sağlam alanı yerinde incelediler. Ardından CHP Kocaeli İl Başkan Yardımcısı Mehmet Demirtaş, İzmit Belediyesi Başkanvekili Çetin Sarıca, Meclis Üyesi Ertuğrul Malçok, Başkan Yardımcıları Ünal Özmural, Dilek Yalçın, Cem Güler ile Koordinatör Birol Sağlam bölge halkıyla bir toplantı gerçekleştirdi.

VATANDAŞLARA SÖZ VERİLDİ

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Tavşantepe Cemevi Başkanı Ali Ekber İncesu ve Tavşantepe Gençlik Hareketi Başkanı Deniz Uğur’un katılımlarıyla birlikte mahalle halkı yaşadıkları sıkıntıları anlattı. Olumsuz geri dönüşlere rağmen mahalle halkının yoğun talebine cevapsız kalmayacak olan İzmit Belediyesi, okul projesi yapılana kadar yıllardır atıl bırakılan alan için düzenleme sözü verdi. Vatandaşın taleplerini not eden ve çalışmaları başlatan İzmit Belediyesi, uhdesinde olmayan konular ile ilgili de ilgili kurumlarla görüşerek bilgilendirme yapacak.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica