Kültür-Sanat-Tarih-Turizm

İzmit Çarşısı’nın 2’nci İyilik Şenliği başlıyor!

İzmit Çarşısı’nın 2’nci İyilik Şenliği başlıyor!

İzmit Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nün faaliyet alanlarından İzmit Çarşısı, bu yıl 2’ncisi düzenleyeceği İyilik Şenliği için yoğun çaba sarf ediyor. İyilik Şenliği etkinliği önümüzdeki hafta sonu gerçekleştirilecek

Kocaeli’nin doğa ve insan dostu topluluğu İzmit Çarşısı, ekolojik ve sosyal açıdan adil olmaya niyetli üreticilerle, onlardan alışveriş yapmayı tercih eden ‘türetici’leri buluşturmaya devam ediyor. İzmit Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından Good4Trust ile işbirliği halinde yürütülen İzmit Çarşısı’nda gıdadan el emeği ürünlerine kadar birçok kategoride ürün yer alıyor.

ÇEVREYE VE İNSANA SAYGILI ÜRETİM

İzmit Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren İzmit Çarsısı, kadınların ürettikleri ürünlerini satmasına ve aile ekonomilerine katkı sağlamalarına yardımcı oluyor. Kocaeli genelinde çevreye ve insana saygılı üretim yapmak isteyen üreticileri bünyesine katarak her geçen gün büyüyen İzmit Çarşısı, İyilik Şenliği’nin ikincisini düzenliyor.

YİNE DOPDOLU GEÇECEK

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet ve Good4Trust Kurucusu Dr. Uygar Özesmi’nin katılımıyla gerçekleşecek İyilik Şenliği, 2-3 Temmuz tarihlerinde İzmit Cumhuriyet Parkı’nda düzenlenecek. İyilik Şenliği’nde İzmit Çarşısı üreticilerinin rengarenk stantları ve lezzetli tadım etkinlikleri yer alacak. Şenlik kapsamında ayrıca art arda keyifli panel, söyleşi ve ücretsiz atölyeler düzenlenecek. Çeşitli canlı müzik performansları ve yoga etkinliği de programda yer alıyor. Çocuklu aileler ise, çocuklar için kurulacak alanda keyifli bir gün geçirebilecek.

ÇEVRECİ BİR ŞENLİK

İyilik Şenliği’nin sürdürülebilir bir etkinlik olması için şenlik alanında pet şişelerde su satılmayacak. Bunun yerine katılımcılar, su sebillerinden ücretsiz olarak geri dönüştürülmüş karton bardaklarla su ihtiyacını karşılayabilecek. Şenlikte Dr. Uygar Özesmi ve Selin Gören’in katılımıyla ‘Tüketim Ekonomisi ve Gezegenin Geleceği’ başlığında bir panel gerçekleşecek. Ayrıca ünlü şef Ayşegül Özdemir ile Atıksız Mutfak Pratikleri söyleşisi yapacak.

TÜM İZMİTLİLER DAVETLİ

TAP Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği’nin ‘Pil Adam’ maskotu şenlik alanında çocukları bilinçlendirmek amacıyla yer alacak. Şenlik katılımcılarına şeffaf atık pil toplama kutuları hediye edilecek. Gezegenin geleceği ve yeryüzündeki tüm canlılar için iyiliği çoğaltmak isteyenler, 2-3 Temmuz’da İzmit Çarşısı 2. İyilik Şenliği’nde buluşuyor. Etkinlik hakkında detaylı bilgi almak ve gelişmelerden haberdar olmak isteyen vatandaşlar İzmit Çarşısı sosyal medya hesaplarını takip edebilirler.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica