Genel

İzmit Kent Konseyi: “Gıda Bankası ve Aşevine Kurban Bağışı yapılabilirsiniz”

İzmit Kent Konseyi: “Gıda Bankası ve Aşevine Kurban Bağışı yapılabilirsiniz”

Kurban Bayramı öncesi İzmit Kent Konseyi ve İzmit Belediyesi öncülüğünde halk ve çevre sağlığı bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan İzmit Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Erol, “İzmit Belediyesi Kurban Bayramı boyunca ihtiyaç sahiplerine dağıtmak üzere Gıda Bankası ve Aşevi üzerinden et bağışı alacak” dedi

İzmit Kent Konseyi öncülüğünde Gülümse Kafe’de Kurban Bayramı öncesi İzmit Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Erol, İzmit Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Mehmet Çetinkaya, Kocaeli Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Mehmet Bostancı, Kocaeli Kasaplar, Celepler, Besiciler, Tavukçular ve Evcil Hayvan Bakımı Esnaf Odası Başkanı İsmail Şalgam, İzmit Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeleri bir araya geldi.

“İHTİYAÇ SAHİPLERİNE DAĞITILACAK”

Toplantıda konuşan İzmit Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Erol, “Tüm Kocaeli halkının kurban bayramını kutluyoruz. Biz üç hafta önce odalarımızla birlikte bir araya geldik ve kent kamuoyuna neler söyleyebiliriz, alınacak önlemler konusunda neler yapabiliriz diye oturduk, konuştuk. Ortak bir basın açıklaması çıktı. İzmit Belediyesi kurban bayramı boyunca ihtiyaç sahiplerine dağıtmak üzere et bağışı alacak. Gıda bankası ve aşevine bağış yapılabilecek. Kocaeli halkı saat 10.00 ile 17.00 saatleri arasında bağışlamak istedikleri etleri bu iki adrese teslim edebilirler. Gıda Bankası’na 0262 331 88 68 numaralı telefondan, aşevine ise 0262 318 03 03 numaralı telefondan ulaşabilirler” dedi.

“HALK VE ÇEVRE SAĞLIĞI”

Ortak açıklamayı okuyan Kocaeli Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Mehmet Bostancı şu ifadeleri kullandı; “Kurban hizmetleri süresince kurbanlık hayvan tedarikinde, nakillerinde, satış ve kesim yerlerinde hayvan sağlığı, hayvan refahı, veteriner halk sağlığı ve çevre sağlığı açısından herhangi bir risk ve aksaklık yaşanmaması için ‘’2022 Yılı Kurban Hizmetlerinin Uygulanmasına Dair Tebliğ’’ kapsamında iş ve işlemler yürütülmektedir.

“KURBANLIK DOĞRU YERDEN ALINMALI”

Hayvan ve hayvansal ürünlerden gelebilecek tehlikelerin azaltılması veya ortadan kaldırılması açısından, kesilen hayvanın sağlıklı olması önemlidir. Kurbanlık hayvanlar, hayvan pazarları, hayvan borsaları veya Kurban Hizmetleri Komisyonu´nca belirlenen kurbanlık satış yerlerinden veya doğrudan hayvancılık işletmesinden alınmalıdır. Buraların dışındaki yerlerden kurban alınmamalıdır.

HAYVANIN DURUMU NASIL OLMALI?

Kurbanlıkların gebe olmaması ve büyükbaş hayvanların 2 yaşından, küçükbaş hayvanların ise 1 yaşından küçük olmaması gerekmektedir. Hayvanın besi durumu iyi olmalı, yeni doğum yapmış olmamalı, tüyleri karışık ve mat olmamalı, pis kokulu ishal ve burun akıntısı olmamalı, çevreye karşı aşırı tepkili veya duyarsız olmamalı, iştahının iyi olması, yem ve suyu yemesi gerekmekte, topallık olmamalıdır. Aşırı zayıf olmamalıdır. Üretimin devamlılığı açısından dişi damızlık hayvan kesimi tercih edilmemelidir.”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica