Genel

İzmit Kent Konseyi Kocaeli Tabip Odasını ziyaret etti

Ardaman; "Bilim adamlarının görüşlerine ve uyarılarına yeterince önem verilmiyor. Bu yönetim anlayışının, süreci içinden çıkılamaz bir hale getirmesinden korkuyoruz"

İzmit Kent Konseyi Kocaeli Tabip Odasını ziyaret etti … Erol; “Ne yazık ki gösterdiğiniz bu özverinin bazı makamlarca görmezden gelindiğini, hatta TBB’nin kapatılmasına varıncaya kadar ileriye taşındığını görmekten aşırı derecede kaygılı ve üzüntülüyüz” dedi. detaylar haberimizde…

İzmit Kent Konseyi Kocaeli Tabip Odasını ziyaret etti

İzmit Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Erol ile Yürütme Kurulu üyeleri Tülin Keçeci Güngör, Müzeyyen Topçu Tan, Lütfi Bodur, Kadir Kızıl, Mustafa Yaman, Kocaeli Tabip Odasını ziyaret etti. İKK Başkanı Hüseyin Erol, yakın geçmişte göreve gelen Kocaeli Tabip Odası Başkanı Dr. Ömer Ardaman ile Genel Sekreter Dr. Mehtap Yılmaz Maçkalı’yı kutladı. Buluşmada, pandemi süreci yönetimi ve sağlıkta şiddet konuları ele alındı.

“Covid-19 meslek hastalığı sayılmalı”

İKK Başkanı Hüseyin Erol; “İKK kurumsal üyesi olan Kocaeli Tabip Odası yönetiminin ve üyesi olan hekimlerimizin pandemi süreci boyunca gösterdiği özverili çalışmaları takdirle karşılıyoruz. Şahsım, yürütme kurulum, tüm camiamız ve kentimiz adına sizlere minnettarız. Tüm sağlık çalışanlarına şükranlarımızı sunuyoruz. Ne yazık ki gösterdiğiniz bu özverinin bazı makamlarca görmezden gelindiğini, hatta TBB’nin kapatılmasına varıncaya kadar ileriye taşındığını görmekten aşırı derecede kaygılı ve üzüntülüyüz. Bu tutuma karşı göstereceğiniz her duruşun yanında ve destekçisi olacağımızı bilmenizi istiyoruz. Covid-19’un meslek hastalığı sayılması önerisini doğru buluyor ve ilerleyen süreçte, kent halkının bilgilendirilmesi adına sizlerle birlikte farkındalık projeleri yapmayı arzuluyoruz” dedi.

“Salgın sürecinin doğru yönetilmiyor”

Kocaeli Tabip Odası Başkanı Dr. Ömer Ardaman ise, “İzmit Kent Konseyinin ziyareti bizleri fazlası ile memnun etmiştir. Tüm ülkede olduğu gibi Kocaeli Tabip Odası yönetimi ve üyesi olan doktorlarımız pandemi sürecinde ellerinden gelenin fazlasını yapmışlardır. Elbette bu bizim görevimizdir. Ancak bu süreçte, oda olarak gerekli bilgilendirmeleri alamamaktan şikâyetçiyiz. Bu anlamda size ve kent kamuoyuna istatistiki bilgiler sunamıyoruz. Salgın sürecinin doğru yönetilmiyor. Bilim adamlarının görüşlerine ve uyarılarına yeterince önem verilmiyor. Bu yönetim anlayışının, süreci içinden çıkılamaz bir hale getirmesinden korkuyoruz. Sağlıkta şiddet konusunda ise yapılan yasal düzenlemelerin yetersiz olduğuna ve şiddet gören sağlık personelinin yeterince korunmadığına inanıyoruz” dedi.

Buluşmanın sonunda İzmit Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Erol, Kocaeli Tabip Odası Başkanı Dr. Ömer Ardaman’a, İKK flamasını takdim etti.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica