Mecit Ünal

İzmitlileri gülümsetmeyi başaran kadın

İzmitlileri gülümsetmeyi başaran kadın … “Belediye başkanı olduğu günden bu yana bir takım çıkar çevrelerinin hedefinde olması kadar doğal bir şey olmamalı. Onlar sadece ve sadece çıkar üzerinden hesap yaptıkları için zaten sürekli “buzağı” aramayı sürdüreceklerdir.” 

İzmitlileri gülümsetmeyi başaran kadın

Fatma Kaplan Hürriyet, İzmit’in Leyla Atakan’dan sonra ikinci kadın Belediye Başkanı…

Başkan Hürriyet, 2019 yılında Belediye Başkanı seçilmeden önce Kocaeli Milletvekili olarak TBMM’de görev yapıyordu. Geldiği makama tırnağıyla kazıya kazıya geldiğine şahitlik edeceklerden biriyim.

Fatma Başkan öncelikle, yürekli bir kadın, iyi bir eş ve annedir. Milletvekili olmadan önce CHP’nin örgüt yapısı içinde mahalle temsilciliğinden başlayarak, İlçe yöneticiliği ve en önemlisi seçim günü sandık başı yönetimiyle birlikte yaşanan hukuksuzlukları en yakından takip eden bir partilidir.

Milletvekilliği döneminde, Türkiye, “Yere batsın sarayınız, yere batsın başkanlığınız, yere batsın anayasanız” sözleriyle tanımıştı Fatma Kaplan Hürriyet’i…

Milletvekili olarak bu ilde İzzet Çetin’den sonra en aktif milletvekili olduğunu kimse inkar edemez.

Demek istediğim şudur ki, Fatma Kaplan Hürriyet, Sosyal demokrat belediyeciliğin temsilciliğini 15 yıl aradan sonra teslim almadan önce zaten “meyveli ağaçtı…”

Belediye başkanı olduğu günden bu yana bir takım çıkar çevrelerinin hedefinde olması kadar doğal bir şey olmamalı. Onlar sadece ve sadece çıkar üzerinden hesap yaptıkları için zaten sürekli “buzağı” aramayı sürdüreceklerdir.
Çünkü, “köpek ölümü” olayında süreci tastamam doğru yönettiği için “takdir” edilmesi gerekirken, “siyasi linç girişimi”ne maruz kalması niyetlerin açığa çıktığı süreçtir. Dedik ya, meyveli ağaç…

Fatma Başkan, çiçeği burnunda başkanken “koronavirüs salgınıyla” başbaşa kaldı.

Bu ilde yaşayan ve sosyal yaşamın içinde olan herkes bilir ki, Fatma Başkan bu süreci son derece başarılı yürütmüştür.

Hemen şöyle kabaca baktığımızda; *“Kardeş Eller” projesiyle, “Askıda Fatura, Askıda Gıda ve Askıda Tablet” uygulamaları… * Dost Eller Projesi… * Tarımsal Uygulama Bahçeleri… * Gıda Bankası… * Çınar Kadın Kooperatifi… * Anne Taxı… * İzmit Çarşı… * Köylere İnternet… * Tarihi yapıların korumaya alınması… * Tarım Kenti izmit… * Ekoturizm… * Fethiye Caddesi düzenlemesi… * Çukurbağ Anıtı… * AB Proje Ofisi… * Üretici Pazarı Satış yeri… * Pandemi Destek Paketleri… * Dezenfektan, Kolonya ve Maske üretimi… * Tasarruf tedbirleri… * Liyakatli personel alımı… * Alzheimer Yaşam Evi… * Kompost gübre üretimi… * Sarısu kampı… * Kadınlara, Çocuklara ve gençlere yönelik projeler…
Gibi, bir dizi ekstra hizmetler zincirini görebiliyoruz.

Fatma Başkan yapmış olduğu hizmetleri, en sonunda çalışanlarıyla yaşadığı mutlu günde Toplu İş Sözleşmesiyle taçlandırdı. Başkan memnun, Sendika memnun, İşçiler memnun olunca daha fazla söze gerek kalmıyor.

Fatma Başkan, Türkiye’de bir ilke imza atarak 1 Mayıs’ta işçisine ikramiye verecek.

Bu kadın, başkan olmadan öncede işçilerin, emekçilerin yanındaydı, başkan olduktan sonra da işçilerin, emekçilerin yanında olduğunu gösterdi. Teşekkürler yürekli kadın, Teşekkürler Fatma Başkan, Teşekkürler Başkan Hürriyet, Teşekkürler Fatma Kaplan Hürriyet…

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica