Siyaset

Kadın kimliğimle erkek egemen siyasette var olmamdan korktular

Kadın kimliğimle erkek egemen siyasette var olmamdan korktular Canan Kaftancıoğlu, bugün yapılan devir teslim töreniyle CHP İstanbul İl Başkanlığı koltuğuna otururken, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve iktidar çevrelerinin yanı sıra CHP Genel Başkanlığı’na aday olan Kocasakal’ın kendisine yönelttiği eleştirilere yanıt verdi. Kadın kimliğimle erkek egemen siyasette var olmamdan korktular detaylar haberimizde…

Kadın kimliğimle erkek egemen siyasette var olmamdan korktular

Devir teslim töreninde konuştu

Cemal Canpolat CHP İstanbul İl Başkanlığı görevini Canan Kaftancıoğlu’na devretti. Devir teslim töreninde konuşan Kaftancıoğlu, “Kadın kimliğimle erkek egemen siyasette var olmamdan korktular. Çünkü kadın sonuna kadar savunur, direnir. Bugün yaşadığımız örgütlü kötülüğe son verecek olan kadındır” dedi.

Recep Tayyip Erdoğan ve Ümit Kocasakal’ın kendisine yönelik sözlere yanıt verdi

Devir teslim töreninin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve iktidar çevrelerinden kendisine yöneltilen eleştirilere cevap veren Kaftancıoğlu, bugün CHP Genel Başkanlığına aday olduğuna açıklayan Ümit Kocasakal’ın kendisine yönelik sözleriyle ilgili de konuştu. Kaftancıoğlu, “Mustafa Kemal’in kurduğu partide kadın bir il başkanı olduysam burada Atatürk’ün payı vardır” dedi.

“Artık biz ve bizim gibi olmayanları da uluslararası sermayeden kurtarmanın zamanı gelmiştir”

Şişhane’deki CHP İstanbul İl başkanlığı’nda düzenlenen devir-teslim töreninde ilk olarak konuşan Cemal Canpolat, Canan Kaftancıoğlu’nun sonuna kadar arkasında olduğunu söyledi. “Ülkemiz gerici bir kuşatma altında. Birbirimizle didişecek bir dakikamız bile yok” diyen Canpolat, “Artık biz ve bizim gibi olmayanları da uluslararası sermayeden kurtarmanın zamanı gelmiştir” dedi.

“Cemal Canpolat ve ekibine teşekkür ediyorum”

Görev tesliminin ardından söz alan Canan Kaftancıoğlu, Cemal Canpolat ve ekibine teşekkür ederek şunları söyledi:

“Benim üzerimden CHP’yi dizayn etmeye çalışıyorlar”

“Büyük İstanbul yürüyüşümüzü başlatıyoruz. Bizler Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden giden yurttaşları, yoldaşları neferleriyiz. 39 ilçeden ayağa kalkacağız. Bunu görüyorlar. Genel Başkanımızın başlattığı hak hukuk adalet yürüyüşünü başlatıyoruz. Bunun için korkuyorlar. Benim üzerimden CHP’yi dizayn etmeye çalışıyorlar. CHP emperyalizme karşı mücadelede kurulmuştur.”

“Eşitliğin kenti İstanbul’u yaşatacağız”

Kaftancıoğlu, şöyle devam etti: “Farklılıkların zengin olduğu Ordu’nun Mesudiye ilçesinde doğmuş bir kardeşinizim. Eşitliğin kenti İstanbul’u yaşatacağız hep birlikte. Kente ihanet edenlerin maskelerini düşüreceğiz. Sosyal adaletten yana İstanbul’u hep birlikte inşa edeceğiz.”

“Bugün yaşadığımız örgütlü kötülüğe son verecek olan kadındır”

“Peki neden korktular? Kadın kimliğimle erkek egemen siyasette var olmamdan korktular. Çünkü kadın sonuna kadar savunur, direnir. Bugün yaşadığımız örgütlü kötülüğe son verecek olan kadındır. Günün koşullarına göre değişmeyen ideolojik duruşumdan duyulan bir rahatsızlık var. İstanbul’dan geldiler, İstanbul’dan gidecekler. Korkuları budur.”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica