Genel

Kadının telefonunda çok sayıda erkek numarası olunca tecavüzcü berat etti

Kadının telefonunda çok sayıda erkek numarası olunca tecavüzcü berat etti Mardin’de, sosyal medyadan tanıştığı kadına tecavüz ettiği iddiasıyla 12 yıl hapis istemiyle yargılanan özel harekât polisinin beraat ettirilmesine ilişkin gerekçeli karar açıklandı. Kararda, saldırıya uğrayan kadının telefonunda çok sayıda erkeğe ait numara bulunması gerekçeler arasında gösterildi. Kadının telefonunda çok sayıda erkek numarası olunca tecavüzcü berat etti detaylar haberimizin içinde yer almaktadır…

Kadının telefonunda çok sayıda erkek numarası olunca tecavüzcü berat etti

“Erkeklerle görüntülerin yer alması beraat gerekçeleri arasında gösterildi”

Mardin’de internet üzerinden tanıştığı bir kadına tecavüz ettiği iddiasıyla yargılanan özel harekat polisinin beraat gerekçesi açıklandı. Cinsel saldırıya uğrayan kadının telefonunda çok sayıda erkeğe ait numara bulunması ve erkeklerle görüntülerin yer alması beraat gerekçeleri arasında gösterildi.

“12 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan özel harekat polisi B.K., davanın 8 şubat 2018 tarihli celsesinde beraat etti”

Mardin’de, sosyal medyadan tanıştığı M.B.’ye tecavüz ettiği iddiasıyla, hakkında ‘nitelikli cinsel istismar’ suçundan 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan özel harekat polisi B.K., davanın 8 şubat 2018 tarihli celsesinde beraat etti. Beraat kararını veren ve aralarında 2 kadın hakimin de bulunduğu Mardin 1. Ağır Ceza Mahkemesi, gerekçeli kararını açıkladı.

“Kayıtlardan birinin ‘kızlık’ şeklinde kayıt edilmiş olduğu iddia edildi”

Kadının cep telefonu üzerinde yapılan dijital incelemede ise kişi listesinde birçok meslekten birçok erkeğin isminin kayıtlı olduğu belirtilen kararda, kayıtlardan birinin ‘kızlık’ şeklinde kayıt edilmiş olduğu iddia edildi.

“Ceza hukuku genel ilkesi olan ‘kuşkudan sanık yararlanır’ prensibi nazara alınarak beraatine karar verilmesi gerekmiştir”

Mahkeme kararında, şu ifadelere yer verildi; “Katılanın ve tanıkların çelişkili ve olayın oluşumuna ve hayatın akışına uygun olmayan soyut beyanları dışında sanığın olay günü katılan ile rızası dışında cinsel ilişkiye girdiğine ve suçu işlediğine dair, her türlü şüpheden uzak; kesin ve inandırıcı delil elde edilemediğinden evrensel bir ceza hukuku genel ilkesi olan ‘kuşkudan sanık yararlanır’ prensibi nazara alınarak beraatine karar verilmesi gerekmiştir.”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica