Genel

Kadir İstekli ve Yusuf Ziya Gümüşel tutuklandı

Kadir İstekli ve Yusuf Ziya Gümüşel tutuklandı

Hiranur Vakfı‘nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in altı yaşındaki kızı H.K.G’yi 29 yaşındaki Kadir İstekli ile ‘evlendirmesine’ ilişkin davada; Yusuf Ziya Gümüşel ve Kadir İstekli gözaltına alındıktan sonra tutuklandı – akarhaber

Altı yaşındaki kızı H.K.G’yi ‘evlilik’ adı altında cinsel köleleştirilmesine izin veren İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı kurucularından Yusuf Ziya Gümüşel ve çocuğa senelerce cinsel istismarda bulunan Kadir İstekli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Çocuk istismarı iddianamesi geçen günlerde kabul edilmişti. İddianamede Kadir İstekli hakkında 30 yıldan az olmamak, baba Yusuf Ziya Gümüşel ve anne Fatıma Gümüşel hakkında da 18 yıldan az olmamak kaydıyla hapis cezası istendi. Toplumda yankı uyandıran ve tepkilere neden olan olayla ilgili H.K.G. ve Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı tarafından tutuksuz sanıklar Kadir İstekli ve Yusuf Ziya Gümüşel hakkında tutuklama talep edildi.

Altı yaşındaki kız çocuğunun evlendirildiğine ilişkin iddiaların yer aldığı iddianame İstanbul Anadolu Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi. Baba Yusuf Ziya Gümüşel, anne Fatma Gümüşel ve imam nikahlı eş Kadir İstekli hakkında ‘Zincirleme şekilde çocuğun istismarı’ suçundan açılan davada mahkeme, 30 Ocak 2023 tarihine duruşma günü verdi.

İKİ SANIĞA MAHKEMEDEN YAKALAMA KARARI

İstanbul Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile H.K.G.’nin avukatlarınca tutuklamaya yönelik taleplerini değerlendirdi. Talebi usul ve yasaya uygun bulan mahkeme, sanık Kadir istekli ve sanık Yusuf Ziya Gümüşel’in tutuklanmalarına yönelik olarak yakalanmalarına karar verdi.

TUTUKLANIP, CEZAEVİNE GÖNDERİLDİLER

Yakalama kararının ardından harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü Aranan Şahıslar Büro Amirliği ekipleri Yusuf Ziya Gümüşel ve Kadir İstekli’yi gözaltına aldı. Gözaltına alınan şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından bugün Anadolu Adliyesi’ne sevk edildi.

Kadir İstekli ve Yusuf Ziya Gümüşel tutuklanarak, cezaevine gönderildi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica