Genel

Kamuoyuna duyurulur: “Sorunu Çözülen Kurum Müftülüğün Tezcan Mescidi’dir”

Kamuoyuna duyurulur: “Sorunu Çözülen Kurum Müftülüğün Tezcan Mescidi’dir” … Duyuruda; “Bir önceki belediye başkanı döneminde de yaşanan ve o tarihlerde çözülmeyen havalandırma sorununu çözdüğümüz için mescit görevlileri tarafından Belediye’mize teşekkür edilmiştir” denildi. detaylar haberimizde…

Kamuoyuna duyurulur: “Sorunu Çözülen Kurum Müftülüğün Tezcan Mescidi’dir”

Çıkan asılsız ve kasıtlı haber üzerine İzmit Belediyesi tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Kamuoyuna duyurulur

Yerel basın kuruluşunda 12 Şubat tarihinde yayınlanan “İzmit Belediyesi, Semerkand’a nefes aldırdı!” manşeti ve altında yazılan “Menzil tarikatına bağlı Semerkand’ın Yenidoğan-Serdar Mahallesi’nde bulunan dergahının havalandırma sorununa İzmit Belediyesi çare oldu” haberi kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır.

İzmit ilçemizin Yenidoğan Mahallesi’nde bulunan ve Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı Yenidoğan Tezcan Mescidi’nin ilgilileri, mescidin havalandırmasıyla ilgili sorunu hakkında belediyemize başvurmuş, cemaatin yaşadığı sıkıntı görülerek talepleri yerine getirilmiştir.

Bir önceki belediye başkanı döneminde de yaşanan ve o tarihlerde çözülmeyen havalandırma sorununu çözdüğümüz için mescit görevlileri tarafından Belediye’mize teşekkür edilmiştir.

Söz konusu basın kuruluşunda yer alan haberde yazıldığı gibi Semerkand Dergahı’nın değil, aynı binayı paylaşan ve aynı zamanda resmi bir kurum olan İzmit Müftülüğü’ne bağlı Yenidoğan Tezcan Mescidi’nin havalandırma sistemidir. Semerkand ile bir ilgisi bulunmamaktadır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica