Sağlık

Kansere karşı en iyi koruyuculardan Keten Tohumu yağı

Kansere karşı en iyi koruyuculardan Keten Tohumu yağı Keten tohumu yağı sayesinde kansere karşı korunabilirsiniz. Kansere karşı oldukça iyi gelir, kanserli hücrelerin büyümesini ve gelişmesini sınırlandırır. Kansere karşı en iyi koruyuculardan Keten Tohumu yağı detaylar haberimizde…

Kansere karşı en iyi koruyuculardan Keten Tohumu yağı

Birçok kanser türüne karşı etkili…

Kanser çağımızda birçok kişinin yakalandığı bir rahatsızlıktır. Keten tohumu yağı sayesinde kansere karşı korunabilirsiniz. Kansere karşı oldukça iyi gelir, kanserli hücrelerin büyümesini ve gelişmesini sınırlandırır. Toronto Üniversitesinde yapılan bir araştırmaya göre özellikle meme kanserine yakalanan kadınların keten tohumu yağı tüketerek kansere karşı fayda bulduğu sonucuna varılmıştır. Aynı zamanda bu şifalı yağ prostat kanseri, kolon kanseri ve cilt kanserlerine karşı da koruyucu etki gösterir.

Keten Tohumu Yağı ile zayıflamak mümkün müdür?

İştah kesmek ve yemek yememek için bu şifalı yağ kullanılabilir. Bu sayede az yemek yenir ve zayıflanır. Birçok diyet reçetesinde bu yağ kullanılması ve bu sayede kilo verilmesi önerilir. Zayıflamak ve kilo vermek için sabah, öğlen ve akşam yemek yemeden yaklaşık 30-45 dakika önce 1 tatlı kaşığı keten tohumu yağı içilebilir. Arkasından 2 bardak su içilmelidir.

Keten Tohumu Yağı nasıl kullanılır?

Günde 3 tatlı kaşığı keten tohumu yağı tüketerek hastalıklara karşı korunabilirsiniz. Daha fazla tüketilmesi zararlı olabilir. Su ile birlikte tüketilebilir. Ayrıca yoğurda karıştırabilir yada bal ile de tatlandırarak tüketebilirsiniz. Fakat kilo vermek istiyorsanız bal yada yoğurt yerine su ile tüketmenizi tavsiye ederiz.

Doğal keten tohumunu tercih edin…

Bilinen firmalardan alınan yağları tüketmeye dikkat edin. Son kullanma tarihi oldukça önemlidir. Güneş ışığı olmayan bir yerde saklamalısınız. İşlenmiş keten tohumu yerine doğal keten tohumu kullanmak sizin yararınıza olacaktır. Keten tohumunu küçük şişelerle alıp tüketmek daha iyi olur, açık olarak uzun süre saklamak tercih edilmemelidir.

Keten Tohumu Yağını niçin tercih etmeliyiz?

Keten tohumu yağı yerine keten tohumu da kullanılabilir. O halde niçin keten tohumu yağını tercih etmeliyiz? Keten tohumunun dış yüzeyine bir selüloz tabakası vardır. Yenildiğinde ise vücuda yarar sağlaması için öncelikle vücudun bu selüloz tabakasını eritilmesi gereklidir. İnsan vücudunda ise bu selüloz tabakasını parçalayıcı enzim bulunmaz. İşte bu sebeple insanlar keten tohumundan büyük ölçüde yararlanamaz. Bunun için keten tohumu yağı üretilir ve insanların bu şifalı bitkinin yağından daha fazla yararlanması sağlanır.

Keten Tohumu Yağının zararları nelerdir?

Aşırı miktarda kullanıldığında ishale neden olabilir. Deride kaşıntı, kızarıklık, şişkinlik yada nefes almada zorluk gibi durumlara yol açabilir. Hamile yada emziren kadınlar ve hormonal sorun yaşayan kişiler tarafından kullanılmamalıdır. Ayrıca prostat kanseri rahatsızlığı olan kişilerin kullanması tavsiye edilmez. Herhangi bir rahatsızlığınız varsa yada ilaç kullanıyorsanız mutlaka doktorunuza danışarak kullanmalısınız.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica