Kültür-Sanat-Tarih-Turizm

Karahan Çantay’ı kaybettik, çok ani bir ölüm

Karahan Çantay’ı kaybettik, çok ani bir ölüm … “1996 da ilk kez İstanbul’da yapılan Miss World dünya güzellik yarışmasında Türkiye’yi temsil ederek ve Tom Nuyens ile Gabriel Soto’nun ardından üçüncü oldu…” detaylar haberimizde…

Karahan Çantay’ı kaybettik, çok ani bir ölüm

akarhaber.com köşe yazarı Mustafa Göksel’in haberi: Doksanlı yılların Türkiye’deki en ünlü yıldızlarından Manken Model, Oyuncu, Türkiye Erkek Güzel’i ve Miss World’te Türkiye’yi temsil eden dünya Erkek Güzeli 3’üncüsü Karahan Çantay geçirdiği motor kazası sonucu yaşamını yitirdi.

Karahan Çantay 1973 yılında Balıkesir’de Doğdu. Genç yaşta İstanbul’a geldi. Daha sonra ODTÜ Ortadoğu Teknik Üniversitesi Matematik bölümünü ve Psikoloji bölümünü peşpeşe kazanarak çift anadal yaptı. Profesyonel Mankenlik çalışmaları yapmaya aşlayan Karahan Çantay Miss Turkey 95’te birinci seçilerek Türkiye Erkek Güzel’i oldu.

Bir yıl sonra 1996 da ilk kez İstanbul’da yapılan Miss World dünya güzellik yarışmasında Türkiye’yi temsil ederek ve Tom Nuyens ile Gabriel Soto’nun ardından üçüncü oldu.

Bu başarısı ile televizyon programları ve doksanlı yılların en ünlü dizilerini yapan yapımcılar onun için sıraya girdiler.

Karahan Çantay Gizli Aşk dizisinde rol aldı daha sonra Türker İnanoğlu’nun Erler Film etiketi ile Türkiye’yi sallayan dizileri Böylemi Olacaktı, Sibel, Zehirli Çiçek dizileri ile zirveye çıktı. Altın Vuruş, Aşk ve Barış, Kum kapı Olayı gibi dönemin TV filmlerinde ve birçok sanatçıların bazı kliplerinde de rol aldı.

Karahan Çantay 1995’te Sibel Can’ın dedikodu klipinde rol almıştı. Türkiye erkek güzeli olduğunda kuşağı boynuna Sibel Can asmıştı. 1998 yılında Sibel Can Klipinde oynamasını istediği Karahan Çantay kabul etmeyince Sibel Can Karahan Çantay’a kendisine şantaj yaptığı gerekçesi ile iftira atmış, daha sonra Sibel Can’ın yasak aşkı Burak Hakkı ile yaşadığı ortaya çıkıp Karahan Çantay’a asıl şantajı Burak Hakkının yaptığı ortaya çıkınca Sibel Can Hakan Ural’dan boşanmak zorunda kalmıştı. Daha sonra Karahan Çantay 2000 yılı sonunda Bülent Ersoy’un “Seni ben Ellerin Olsun Diyemi Sevdim” klibinden sonra kariyerinin zirvesinde iken, Sibel Can’dan uğradığı bu iftiralar ve tehditler sonucunda “Ben bunca iftiradan sonra artık Türkiye’ de kalamam beni kendi vatanımdan ettiler” diyerek bir daha dönmem açıklaması ile Amerika’ya yerleşti. Daha sonra Tayland’ta onu Matematik Öğretmenliği yaparken yıllar sonra bulmuştuk. Amerika da bir süre mankenliğe de devam etmişti.

Karahan Çantay’ın Eşi Gamze Çağla Arısoy ile 6 yıl önce 2015’te evlendiği eşinin 4.5 aylık hamile olduğu ve 2 gün önce Uzay Heparı gibi ölümüne yakın baba olacağı haberini aldığı öğrenildi.

46 yaşındaki Manken, Oyuncu Karahan Çantay Tayland’ta geçirdiği motor kazası sonucu hayatını kaybetti. Ailesi’nin cenazesini teslim almak için Tayland’ a gittiği oradaki resmi prosedürlerin halledildiği ve Cuma Günü (bugün) İstanbul Zincirlikuyu Mezarlığına defnedileceği bildirildi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica