İGF

Karamollaoğlu’ndan avukatların sorunlarına ‘paylaşım’

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, avukatların sorunlarına dikkati çekerek sosyal medya hesabından yayınladığı mesajında, çözüm önerileri de sundu.

BURSA (İGFA) – Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, kişisel sosyal medya hesabından 5 Nisan Avukatlar Günü için bir mesaj paylaşarak avukatları tebrik etti. Karamollaoğlu mesajında, avukatların sorunlarına dikkat çekerek çözüm önerilerini sundu. “Çoğalan hukuk fakültelerinin nitelik olarak eksik kalması sebebiyle avukat adaylarımız geleceğe hazırlanamamaktadır” diyen Genel Başkan Karamollaoğlu, “Avukatlık stajının nitelik yönünden güçlendirilmesi gerekmekte ve bu süreç içerisinde genç avukat arkadaşlarımıza maddi destek sağlanmalıdır” dedi.

“AVUKATLARIN VERGİ YÜKÜ İYİLEŞTİRİLMELİDİR”

İş hayatında gerek resmi yargı görevlileri, gerek şahıslar nezdinde uğradıkları kötü muamelelere de dikkati çeken Karamollaoğlu, paylaşımında, “Bu kötü muamelelerin ortadan kalkması için gerekli eğitimlerin verilmesi, denetlemelerin sağlanması gerekmektedir. Diğer yandan avukatların ağır vergi yükü ile karşı karşıya kalmamaları için KDV ve Gelir Vergisi’nde müspet düzenlemeler yapılmalıdır. CMK görevlendirmesi ile atanan avukatlara ödenecek ücretler Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi seviyesine çıkarılmalı, beraat halinde sanık müdafisi lehine vekalet ücreti takdir edilmesi hususunda yasal mevzuatta değişikliğe gidilmelidir” ifadelerine yer verdi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica