Siyaset

Kararlılıkla işçi ve emekçilerin hak mücadelesini sürdüreceğiz

Kararlılıkla işçi ve emekçilerin hak mücadelesini sürdüreceğiz. Başaran; “Sermaye karşısında sınıf anlayışını ortaya koyan bu çalışmamızın karşılığı ve bize, partisine inanan tüm emekçilerin ortaya koyduğu irade, bizler açısından büyük bir kazanımdır” dedi. detaylar haberimizde…

Kararlılıkla işçi ve emekçilerin hak mücadelesini sürdüreceğiz

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne Bağımsız aday olarak Reyhan Başaran, seçim sonuçlarına dair yazılı açıklama yaptı.

Emek Partisi’nin 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Başkan adayı olarak gösterdiği Reyhan Başaran, resmi olmayan seçim sonuçlarına dair yaptığı yazılı açıklamada, “Resmi olmayan rakamlara göre 12 ilçenin tamamından oy aldık. Buna göre yine resmi olmayan rakamlara göre aldığımız 3 bin 136 bizler için çok kıymetli. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Reyhan Başaran yazılı açıklamasında şunları söyledi:

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerini geride bıraktık. Resmi olmayan rakamlara göre 12 ilçenin tamamından oy aldık. Buna göre yine resmi olmayan rakamlara göre aldığımız 3 bin 136 bizler için çok kıymetli. 10 Şubat 2019‘da adaylığımızı açıkladığımız günden bu yana yürüttüğümüz seçim çalışmalarını işçi durakları, fabrika önleri, halk pazarları, ev ziyaretleri, köyler, dernekler, kahvehaneler ve esnaf ziyaretleriyle sürdürdük.

Birbirinden farklı olmayan iki sermaye partisinin arasında tercihe mecbur bırakılan Kocaelili emekçileri seçeneksiz bırakamayacağımızı, aynı zamanda halktan yana nasıl bir yerel yönetim anlayışının olması gerektiğini anlattık. Halkın sadece sandıkta değil, yönetimde de söz sahibi olması, karar ve denetimin dışında tutulmamasının tek yolunun “Halk Meclisleri“ aracılığıyla olabileceğini gittiğimiz her alanda emekçilerle paylaştık.

“Tüm dostlarımıza teşekkür ediyoruz”

Sermaye karşısında sınıf anlayışını ortaya koyan bu çalışmamızın karşılığı ve bize, partisine inanan tüm emekçilerin ortaya koyduğu irade, bizler açısından büyük bir kazanımdır. Gerek partili arkadaşlarımıza, gerekse yanımızda olan, çalışmalarımıza destek veren tüm dostlarımıza teşekkür ediyoruz.

“Mücadeleyi yükseltmeliyiz”

Biz 31 Mart’ta sonuç ne olursa olsun; aynı inanç ve kararlılıkla işçi ve emekçilerin hak mücadelesini sürdüreceğimizi her defasında söylemiştik. Bugün de söylüyoruz; mücadelemiz devam edecektir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

Önümüzdeki günlerde işçi sınıfının uluslararası birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs’ı kutlayacağız. Dolayısıyla iş, ekmek ve özgürlük taleplerimize sahip çıkmalı, birleşmeli, örgütlenmeli ve haklarımızı kazanmak için öz güvenle hareket etmeliyiz. Başta krizin faturasına karşı acil taleplerimiz olmak üzere, demokratik haklar ve özgürlükler için mücadeleyi yükseltmeliyiz. Sevgilerimizle…”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica