Genel

Kardak Kayalıkları ülkemizin egemenliği altındadır

Kardak Kayalıkları ülkemizin egemenliği altındadır Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy: Kardak Kayalıklarının ülkemizin egemenliği altında bulunduğundan herhangi bir şüphe bulunmadığını hatırlatırız. Kardak Kayalıkları ülkemizin egemenliği altındadır detaylar haberimizin içinde yer almaktadır…

Kardak Kayalıkları ülkemizin egemenliği altındadır

“Muhtemel fiili durumları kabul etmeyeceğimizi hatırlatırız”

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, ‘Kardak kayalıklarının, Türkiye’nin egemenliği altında olduğuna dair herhangi bir şüphe bulunmadığını’ söyleyerek, “Yunanistan’ın statüsü tartışmalı coğrafi formasyonlar üzerinde yaratması muhtemel fiili durumları kabul etmeyeceğimizi hatırlatırız” ifadesini kullandı.

“Hukuki açıdan hiçbir sonuç doğurmayacağını yineleriz”

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy; Yunanistan’ın Kardak Bölgesini ve Ege’deki Bazı Adacıkları AB’nin “Natura 2000” Çevre Programına dahil ettiğine ilişkin soruya verdiği yanıtta şu ifadeleri kullandı. Yunanistan’ı bir kere daha sağduyuya davet ederken; “AB’yi de Yunanistan’ın çevre programlarına yönelik siyasi istismarlarına alet olmaması konusunda ikaz etmek isteriz. Bu vesileyle Kardak kayalıklarının ülkemizin egemenliği altında bulunduğundan herhangi bir şüphe bulunmadığını; ayrıca Yunanistan’ın statüsü tartışmalı coğrafi formasyonlar üzerinde yaratması muhtemel fiili durumları kabul etmeyeceğimizi hatırlatırız. Bu itibarla son olarak çıkan 4519 sayılı Yunan yasasını; Ege Denizinde iki ülke arasındaki sorunlar bağlamında hukuki açıdan hiçbir sonuç doğurmayacağını yineleriz.”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica