Genel

Kardeş ülke sporcuları Kocaeli’de bir araya geldi

Kardeş ülke sporcuları Kocaeli’de bir araya geldi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Kick Boks Federasyonu tarafından Türk Devletleri Profesyonel Kick Boks Şampiyonası ile kardeş ülke sporcuları ilimizde bir araya geldi. Şampiyona Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonu’nda gerçekleşti

Müsabakaları AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak, Kick Boks Federasyon Başkanı Salim Kayıcı, KASKF Başkanı Murat Aydın, spor kulüpleri yetkilileri ve sporseverler takip etti. Başkan Vekili Çakmak, “Türkler güçlü olursa orada barış ve huzur olur” mesajını verdi.

7 KARDEŞ ÜLKE SPORCULARI HÜNERLERİNİ DÜNYAYA GÖSTERDİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Kick Boks Federasyonu tarafından Kocaeli’de ilk kez düzenlenen Türk Devletleri Profesyonel Kick Boks Şampiyonası mükemmel maçlara sahne oldu. Organizasyonda kardeş ülkeler Azerbaycan, Kırgızistan, Kazakistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Özbekistan ve Türkmenistan’dan birbirinden önemli şampiyon sporcular ringde hünerlerini sergileyerek Türk’ün gücünü gösterdi. Şampiyonayı 70 ülkeden milyonlarca sporsever TV 8.5 ekranlarından naklen izleme imkanı buldu.

ÇAKMAK: TÜRKLER GÜÇLÜ OLURSA ORADA BARIŞ OLUR

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan şampiyonada ilimizde eğitim gören Azerbaycanlı uluslararası öğrencilerin müzik dinletisi ve folklor gösterisi göz kamaştırdı. Ardından Başkan Vekili Çakmak, farklı ülkelerden ilimize gelen sporcuları selamlama konuşmasında bulundu. Çakmak, “7 ülkeden, binlerce kilometre uzaklıktan buralara kadar gelerek bizlerin yanında olan kardeş ülkelerimizin sporcularına ve tüm konuklarımıza teşekkür ederiz. Türkler güçlü olursa orada barış ve huzur olur. Aramızdaki birlik ve beraberliğimizin bu tür organizasyonlarla artarak devam edeceğine olan inancım tamdır. Değerli sporcularımız ve konuklarımız, Kocaeli’de ilk kez gerçekleştirdiğimiz organizasyonumuza hepiniz hoş geldiniz, şeref verdiniz” dedi.

BAŞKANIMIZ BÜYÜKAKIN SÖZÜNÜ TUTTU TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Kick Boks Federasyon Başkanı Salim Kayıcı konuşmasında, “Gala gecemize hoş geldiniz. Sporun içinden gelen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Büyükakın geçtiğimiz günlerde, ‘Söz veriyoruz, öyle bir organizasyon yapacağız ki ilk olacak’ dedi ve bunu da gerçekleştirdi. Sağ olsunlar var olsunlar. Sporun ve sporcunun dostu Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a da ülke sporuna değerli katkıları için teşekkür ederim” diye konuştu.

“KARDEŞLERİMİZ ÜLKEMİZE HOŞ GELDİ”

KASKF Başkanı Murat Aydın, “Lider ülke Türkiye önderliğinde büyük bir organizasyonun Kocaeli’de düzenlenecek olmasından ötürü büyük bir onur duyuyorum. Kocaeli’yi sporun başkenti yapan başta Başkanımız Büyükakın başta olmak üzere, federasyon başkanımıza ve organizasyona emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Kardeşlerimiz ülkemize, Kocaeli’mize hoş geldi” dedi Kardeşlik ön plandaydı

İZMİTLİ 2 SPORCU DERECEYE GİRDİ

Dünyada ilk kez Kocaeli’de düzenlenen Türk Devletleri Profesyonel Kickboks Şampiyonası’nda toplam 17 müsabaka gerçekleştirdi. Sporcular ringde mücadele ederken, ring dışında ise kardeşliklerini ortaya koydu. Müsabakalarda İzmitli sporcularımız Aybar Buhara, Tacikistanlı sporcu Amirhamza Sharipov’u, Muammer Can Şahin ise Özbekistanlı Sporcu Khasanjpn Akramov’u yenerek dereceye girdi.

MÜSABAKA SONUÇLARI ŞU ŞEKİLDE

1. Maç: Muammer Öner (Antalya) – Emrah Sadıkov (Azerbaycan)

2. Maç: Jamoloddin Nosirov (Özbekistan) – Shohobiddin Ghairato (Tacikistan)

3. Maç: Abdüssamed Uğurlu (Çorum) – Rahman Tulianbaev (Kırgızistan)

4. Maç: Onurkan Yılmazer (Sakarya) – Murat Süleymanov (Azerbaycan)

5. Maç: Nadir Ernazarov (Özbekistan) – Nesimi Yılmaz (Antalya)

6. Maç: Alihan Koyuncu (Aksaray) – Mir Abbas Hajizade (Azerbaycan)

7. Maç: Zhandos Nazarbekov (Kazakistan) – Umut Yaşar Karabulut (Ankara)

8. Maç: Syimyk Bazylov (Kırgızistan) – Barış Türkmen (Kastamonu)

9. Maç: Doğan Kılıç (Eskişehir) – Vusal Abasov (Azerbaycan)

10. Maç: Aybars Buhara (İzmit) – Amirhamza Sharipov (Tacikistan)

11.Maç: Burak Dündar (Gümüşhane) – Akhmet Alimbekov (Kazakistan)

12.Maç: Muammer Can Şahin (İzmit) – Khasanjon Akramov (Özbekistan)

13.Maç: Toghrul Mamadov (Azerbaycan) – Metiner Sıvacı (Adana)

14.Maç: Bayram Ali Sezer (Antalya) – Abror Khakimov (Kırgızistan)

15.Maç: Yunus Hilal (Van) – Şahruz Kızılyürek (Kuzey Kıbrıs)

16.Maç: Azamat Kudaiberdiev (Kırgızistan) – Alpaslan Aslancı (İzmit)

17.Maç: Nurbek Urushboey (Özbekistan) – Mahmut Buğra Dikkaya (Konya)

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica