Genel

Karnelerin verileceği tarih ve takdir-teşekkür hesaplama işlemi

2016-2017 eğitim ve öğretim yılının sona ermesine çok az bir zaman kaldı. Karne alacak olan milyonlarca öğrenci şimdiden karne heyecanlarını yaşamaya başladı. 9 Haziran Cuma günü öğrenciler dönem içinde göstermiş oldukları performanslara göre teşekkür belgesi ya da takdir belgesi alacaklar. Şimdiden öğrenciler tarafından takdir-teşekkür hesaplama işlemlerinin nasıl yapıldığı araştırılmaya başlandı. İşte Karnelerin verileceği tarih ve takdir-teşekkür hesaplama işlemi.

Karnelerin verileceği tarih ve takdir-teşekkür hesaplama işlemi

Okulların kapanmasına sayılı günler kaldı. Takdir-teşekkür belgesi hesaplama işleminin yapılabilmesi için öğrencilerin yıl sonu başarı puanlarının bilinmesi gereklidir. Yıl sonu başarı puanı, öğretmenler tarafından öğrenciye ait olan tüm ders notlarının e-Okul Veli Bilgilendirme sistemine girilmesi sonucunda görülür hal gelir. Yıl sonu başarı puanına bağlı olarak da öğrenciler teşekkür veya takdir belgesi almaya hak kazanırlar.

TAKDİR TEŞEKKÜR BELGESİ İÇİN GEREKLİ OLAN ORTALAMA KAÇTIR?

Öğrenciler dönem içinde göstermiş olduğu performansa göre yıl sonu başarı puanı alır. Alınan bu yıl sonu başarı puanı, öğrencinin gördüğü derslerin ağırlıklı puanlarının toplamının haftalık ders saati sayısına bölünerek elde edilir. Dönem boyunca öğrencilerin aldıkları tüm ders notları ile performans ve proje notları, sözlü puanları yıl sonu ağırlıklı puanı hesaplamasında etkili olur.

Takdir belgesi ve teşekkür belgesi alacak öğrencilerin sahip olması gereken puanlar Milli eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Yönetmeliği çerçevesince belirlenmiştir. Bu yönetmeliğe göre sahip olunması gereken puanlar şunlardır;

70,00 – 84,99 puan aralığında olanlar teşekkür belgesi,
85,00 – 100 puan aralığında olanlar ise takdir belgesi almaya hak kazanırlar.

Ortaöğrenim süresi boyunca en az 3 öğretim yılı boyunca takdir belgesi alan öğrenciler de gösterdikleri başarıdan dolayı üstün başarı belgesi almaya hak kazanırlar. Öğrencilerin derslerden alacakları puanlar ve bu puanlara karşılık gelen değerler de şu şekildedir;

0 – 49,99 puan aralığı geçmez,
50,00 – 59,99 puan aralığı geçer,
60,00 – 69,00 puan aralığı orta,
70,00 – 84,99 puan aralığı iyi,
85,00 – 100 puan aralığı pekiyi olarak kabul edilmektedir.

e-Okul sistemine öğrenciye ait olan tüm notların girilmesinin ardından takdir belgesi veya teşekkür belgesi hesaplama işlemi yapılabilir. e-Okul sisteminde takdir teşekkür belgesi hesaplama dışında, öğrencinin okul numarası ve T.C. kimlik numarası ile giriş yapılarak öğrencinin güncel devamsızlık bilgisine ulaşılabilir.

ONUR BELGESİ KİMLERE VERİLİR?

Onur belgesi, ilköğretim ve lise öğrencilerine gösterdikleri başarıları karşılığında verilir. Onur belgesi verilirken yalnızca öğrencinin notuna bakılmaz. Bu belgenin verileceği öğrenciler arkadaşları ve çevresiyle iletişimi iyi sağlayan, derslere katılımı iyi olan, kültürel ve çeşitli yarışmalarda okulu temsil eden, çevresine örnek model olabilen öğrencilerden seçilir. Okul araç gereçlerine gösterdiği hassasiyet, Türkçe’yi ne kadar düzgün konuşabildiği gibi faktörler de öğrencilerin onur belgesi almasına etki eder. Bunlar dışında onur belgesi almak için gerekli olan şartlar öğretmenler kurulu tarafından dönem başında tespit edilir. Öğrencilere ödül belgeleri dönem sonunda yapılacak olan tören ile verilir.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica