Kültür-Sanat-Tarih-Turizm

Kartepe Çerkes Müzesinde Son Adımlar

Kartepe Çerkes Müzesinde Son Adımlar

Kartepe Belediye Başkanı Av. Mustafa Kocaman’ın seçim beyannamesinde yer alan Çerkes Müzesi çalışmalarından sona gelindi. Çerkes kültürünün tarih akışının anlatılacağı müzede çalışmaların kısa zamanda tamamlanması planlanıyor – akarhaber

Kartepe Belediye Başkanı Av. Mustafa Kocaman’ın seçim vaatleri arasında yer alan Çerkes Müzesi’nin yapımı kısa sürede bitiyor. Uzuntarla Mahallesi’nde yapımına başlanan müze de çalışmaların yüzde 90’ı tamamlandı, proje ekibi son olarak müzenin gece ışıklandırmalarını bitirdi.

TOPLAM 337 METRE KARE

Kartepe Belediyesi Etüt Proje Müdürlüğü tarafından projelendirilen Çerkes Müzesi kapalı alan 200 metrekare, toplam 337 metrekare alandan oluşuyor. Bina içerisinde depo, atölyenin yanı sıra bay-bayan ve engelli WC’si yer alacak.

GENÇLERİMİZ GEÇMİŞİNİ TANISIN

Müze yapımını yakından takip eden Kartepe Belediye Başkanı Av.M. Mustafa Kocaman “Kartepemiz yapılan her yatırım değerine değer, güzelliğine güzellik katıyor. Çerkes kültürümüzü yansıtan eserler sergilenecek. Bu sayede ilçemizin kültürel zenginliği yansıtacak olan Çerkes Müzesi’nde sona gelindi. Geleceğimiz olan gençlerimiz tarihimizle bağını hiçbir zaman koparmayacaktır” açıklamasında bulundu.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica