Kültür-Sanat-Tarih-Turizm

Kartepe’de Kar-Fest hazırlıkları tamam

Kartepe’de Kar-Fest hazırlıkları tamam

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Kartepe Belediyesi işbirliğiyle gerçekleştirilen Kar-Fest 4 Şubat Cumartesi Günü ikinci kez konuklarını ağırlayacak. Festivalin lansman toplantısında konuşan Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman ulaşım için 25 otobüsün ring servisi yapmaya hazır olduğunu söyledi – akarhaber

Kocaeli Büyükşehir ve Kartepe Belediyesi işbirliğiyle bu yıl 2’ncisi düzenlenen Kar-Fest 4 Şubat 2023 Cumartesi günü Sisli Vadi’de gerçekleştirilecek. Sabah 09.00’da başlayacak olan Kar-fest 00.00’a kadar devam edecek. Etkinlikte ünlü rapçi Eypio ve ünlü Anadolu rock sanatçısı Haluk Levent hayranlarıyla bir araya Gelecekler.

KONSERLER VE İKRAMLAR

Sisli Vadi’de sabah 09.00’da ateşlerin yakılmasıyla etkinlikler başlayacak. Çorba ikram1, gün boy sucuk ekmek-ayran, irmik helvası, çay-kahve ikramı ile festival Devam edecek. Sahne etkinliklerinde D] performansı, yerel sanatçılar Atilla Cağ, İbrahim Gözükara, Muhammed Vanal konserleri sonrasında saat 16.00’da Eypio konseri, Dj Mert Hakan’ın performansı, ate ve lazer gösterileri sonrasında saat 19.30 Haluk Levent Kar-Fest’te sahne alacak. Gerçekleşecek olan festivalin lansmanı ise bugün Kartepe Park Otel’de gerçekleşti.

“KAR-FEST BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

Toplantıda söz alan Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman şunları söyledi: “Kar-Fest bizim için gerçekten çok önemli. Aslında nasıl olacak bir görelim diye çıktığımız yolda bir takım zorluklar ve pandemi nedeni ile verilen aralar ama şimdi beraberiz. Kar-festi gerçekleştirebiliyorsak bunun sebebi Kocaeli büyükşehir Belediyesi’dir. Ben sizlerin huzurunda Başkanıma teşekkürü borç biliyorum.

“BURADA GÜCE İHTİYAÇ VAR”

Festivaller, şenlikler yapılabilir ama hava sıcaklığının düştüğü yolların karla kaplandığı bir ortamda 30 bin 40 bin kişi ile festival yapıyorsanız burada güce de ihtiyaç varır. Oradaki esnaf arkadaşlarımızın projeye sahip çıkması ile oluşmaktadır bu yüzden herkese teşekkür ediyorum.

“İSTEDİĞİMİZ SEVİYEDE DEĞİL”

Kar-Fest Kartepe’nin değil şehrin ve bölgenin festivali. O nedenle bunun tanıtılması duyurulması açısından çok önem arz ediyor. Bugün bereketli bir gün az önce kar yağışını hep beraber yaşadık. Son yıllarda suyun önemi kullanımı, ülkemizdeki iklim değişikliğini durumu ortada aslında bu kar yağısı kar-Fest ile bölgemizde bereketi getiriyor. Yuvacık barajımıza şu an su dolumu devam ediyor. Gerçekten heyecanlıyız Kar-Fest daha istediğimiz seviyede değil. Başkanımızla konuştuğumuzda nerelere varılabileceğini konuştuk. Ama ulaşımın zorluğu şimdilik böyle yapmayı uygun bulduk. Önümüzdeki cumartesi günü hep birlikte gerçekleştireceğiz.

“HER HAFTA SONU ETKİNLİĞİMİZ VAR”

Bizim neredeyse her hafta sonu bir etkinliğimiz var. Yaz konserleri ile kültür konserleri ile aslında sık sık böyle etkinlikler yapılan bir bölge haline geldi. Bu seviyeyi yükselmemiz gerekiyor bu yüzden de Büyükşehir’le bir yol yürümemi lazım. Mesela şu an bir teleferik yapılıyor bunun için Başkanımız Tahir Büyükakın’a teşekkür ediyorum. Kartepe’nin bu güzelliklerine sahip çıktıkları için başkanıma teşekkür ediyorum. Her şeyin anında olmasını beklemek mümkün değil ama biz şehir de inşa ediyoruz. Daha çocuk yaştaki bir ilçe ama şu an en doğru dizayn edilen bir İlçeden bahsediyoruz. Gençlerin böyle etkinliklerde değerli zaman geçirmesini önemsiyorum.

“CİDDİ HAREKETLİLİK VAR”

Ulaşım sorununu ise dört dörtlük çözmek mümkün değil 2020 yılında yaptığımız da bu kadar yoğun katılım olacağını tahmin etmedik. Ulaşımla alakalı yine bölgemizde bizim mahallelerimizden araç kalkışı olacak. Ulaşım daire başkanlığı buna çalışıyor 25 otobüs ring servisini yapmak için hazır. Bölgede çok ciddi hareketlilik var. Sabahtan yolu trafiğe kapatmayacağız. 15.00’ten sonra kapalı olacak.

“ÖZEL ARAÇLA GELMEYİ TAVSİYE ETMİYORUZ”

Özel araçlar ile etkinlik alanına gelmeyi tavsiye etmiyoruz. Çünkü bir yoğunluk oluşacak hepimiz Büyükşehir’in araçları ile yukarıya çıkmayı daha doğru buluyoruz. Otopark sorunumuz yok. Yukarıya çıkmak ve inmek isteyen kimse araçsız kalmayacak araçlarımız hazır halde bulunacak.”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica